A következő élő közvetítés része 15 magyar van a Gázai övezetben, Biden szerint hiba lenne a megszállás, de a Hamászt el kell pusztítani

Túszként ajánlotta fel magát a Hamásznak Jeruzsálem katolikus püspöke

Mohamed Zaanoun / Middle East Images / Middle East Images via AFP
Mohamed Zaanoun / Middle East Images / Middle East Images via AFP

Kész vagyok a cserére, bármire, ami szabadsághoz vezethet, ahhoz, hogy hazahozzuk a gyerekeket. Nem gond, részemről készen állok

– mondta hétfőn egy újságíróknak tartott videókonferencián Pierbattista Pizzaballa bíboros, Jeruzsálem katolikus püspöke.

by Tiziana FABI / AFP Pierbattista Pizzaballa, Jeruzsálem újonnan kinevezett bíborosa a Vatikánban 2023. szeptember 30-án. Ferenc pápa vele együtt huszonegy új bíborost nevezett ki.

Ez azt jelenti, hogy Ferenc pápa szeptemberben kinevezett szentföldi képviselője hajlandó felajánlani önmagát a Hamász által Gázában túszul ejtett gyerekekért cserébe.

„Először is meg kell próbálni elérni a túszok szabadon bocsátását, különben nem lesz mód arra, hogy megállítsuk az eszkalációt. Hajlandóak vagyunk segíteni, még én személyesen is” – fogalmazott. Hozzátette: neki és a hivatalának eddig nem volt közvetlen kapcsolata a Hamásszal.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik