Nagyvilág

Késes támadás történt egy francia iskolában, egy tanár meghalt

Denis CHARLET / AFP
Denis CHARLET / AFP

Péntek délelőtt késeléses támadás történt egy középiskolában, Észak-Franciaországban. A hatóságok tájékoztatása szerint a belga határ közelében fekvő Arras városában történt a támadás, melyben egy tanár meghalt, két ember pedig súlyosan megsérült. A támadás során egy diák sem sérült meg – szögezte le a rendőrség.

A meggyilkolt személy egy francia nyelvtanár volt, a két sebesült pedig egy tornatanárt és egy biztonsági őr. A húszas évei elején járó elkövető az iskola egykori diákja volt,

a támadáskor azt kiabálta, hogy Allahu Akbar.Gerald Darmanin belügyminiszter közölte, hogy a támadót letartóztatták. A BFMTV francia csatorna arról számolt be, hogy a támadó testvérét is letartóztatták. Egy rendőrségi forrás az Agence France-Presse-nek elmondta, hogy a támadó csecsen származású.

Az esetről terjedni kezdett egy videó a közösségi médiában. A felvételen látható, amint egy szürke kabátos férfi késsel a kezében emberekre támad az iskolaudvaron. Az egyik áldozat egy székkel próbálta távol tartani magától.

Az Elysée-palota bejelentette, hogy Emmanuel Macron a következő órákban Arrasba látogat.

(The Guardian / Le Monde)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik