Nagyvilág

Beteg lehetett a sofőr, hat ország állampolgárai sérültek meg a velencei buszkatasztófában

MTI/EPA-ANSA/Andrea Merola
MTI/EPA-ANSA/Andrea Merola

Huszonegyen meghaltak és tizenöt ember megsérült, amikor egy busz lezuhant egy hídról Velencében kedd este, írja a Guardian.

Michele Di Bari velencei prefektus szerdán közölte, hogy a halálos áldozatok közül öten ukránok voltak, és egy német turista is meghalt. A sérültek között négy ukrán, két spanyol, két osztrák, egy horvát, egy német és egy francia állampolgár is van.

Négy embert ápolnak az intenzív osztályon jelenleg is, ők mindannyian a húszas éveikben járnak.

Két gyermek is meghalt.

Szijjártó Péter külügyminiszter a moldovai miniszterelnök-helyettessel, Dumitru Alaibával közös sajtóértekezletén szerdán közölte, hogy nem tudni magyar áldozatról az olaszországi buszbalesettel kapcsolatban.

Sem az olasz hatóságok, sem konkrétan az olasz katasztrófavédelem operatív központja, sem egyetlen olyan egészségügyi intézmény, ahova a sérülteket vitték, sem az olasz rendőrség nem közölt velünk olyan hírt, amely szerint magyar áldozatok lennének, illetve senki nem kereste a hozzátartozóját a mi konzuli szolgálatunknál

– tudatta.

MTI/EPA-ANSA/Andrea Merola

A hatóságok közlése szerint a turistákat szállító busz 15 métert zuhant elektromos vezetékekre, aztán kigyulladt helyi idő szerint kedden 19 óra 45 perckor.

A velencei főügyész azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a tragédiát. A Reuters tudósítása szerint Renato Boraso, Velence tanácsosa elmondta, a nyomozás részben arra is irányul, hogy a 40 éves olasz buszsofőr, aki szintén életét vesztette a balesetben, lebetegedett nem sokkal azelőtt, hogy a katasztrófa bekövetkezett.

Velencében a hivatalokon félárbocra eresztették a zászlókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik