Nagyvilág

Súlyos buszbaleset Velencében, több mint húsz halott

Marco SABADIN / AFP
Marco SABADIN / AFP

Legalább 21 ember életét vesztette Velence Mestre nevű városrészében kedd este történt súlyos buszbalesetben – közölte a helyi sajtó és az észak-olaszországi város polgármestere.

A halálos áldozatok mellett legalább 12 sérültje van a balesetnek. A busz egy felüljáróról zuhant le az út mellett futó vasúti sínekre – írja az MTI. A Sky News negyven sérültről számolt be.

A baleset oka egyelőre nem ismert.

Frissítünk!

A friss hírek szerint legalább 18 sérültje van a balesetnek, a BBC cikke szerint öt ember állapota súlyos. Egy magánkézben lévő buszról van szó, amely turistákat szállított egy kempingbe a közeli Marghera településen. A helyszínre több mentőautó érkezett ki. A vasúti forgalmat Mestre és Velence között leállították. Beszámolók szerint a földgázzal hajtott busz kigyulladt, az oltási munkálatok még zajlanak. Az áldozatok közül egyesek elégtek. A halottak között gyerekek is vannak – írja az MTI. A BBC cikke szerint két gyerek hunyt el a balesetben. A portál cikke szerint öt ukrán és egy német állampolgár is meghalt a balesetben. Az olasz Corriere Del Vento arról számolt be, hogy egy horvát, és egy francia állampolgár is elhunyt.

Szörnyű tragédia sújtotta ma este közösségünket. Haladéktalanul gyásznapot rendeltem el a szerencsétlenséget szenvedett buszban volt sok áldozat emlékére. Apokaliptikus jeleneteket láttunk, erre nincsenek szavak – írta az X-en közzétett bejegyzésében Luigi Brugnaro velencei polgármester. Giorgia Meloni miniszterelnök és Antonio Tajani kormányfő-helyettes részvétüket nyilvánították az áldozatok hozzátartozóinak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik