Nagyvilág

Meghalt egy nő a Qatar Airways járatán, a személyzet csak letakarta, és úgy hagyta – állítja az egyik utas

A repülőút 14 órás volt.

A Qatar Airways egyik Dohából Sydney felé tartó járatán az egyik utast eszméletlen állapotban találták, és a közelében ülő házaspár szerint a légiutaskísérők nem megfelelően kezelték a helyzetet.

A nevük elhallgatását kérő házaspár azt nyilatkozta a Daily Mailnek, hogy először furcsa hangokat hallottak a 60 éves nőtől, aki ekkor még úgy tűnt, mintha csak aludna, és közben hangosan lélegezne. Az utasok ezt jelezték a személyzetnek, akik megpróbálták felébreszteni a nőt, és oxigénmaszkot tettek rá. Miután ez nem segített, állítólag a házaspárt azzal nyugtatták, hogy minden rendben van, és otthagyták mellettük az eszméletlen nőt. Ezután eltelt 20 perc, mire a házaspár újra hívta a személyzetet, akik végül a repülőgép egy másik részébe szállították a nőt, és megpróbálták újjáéleszteni, valamint hangosbemondón megkérdezték, van-e orvos a fedélzeten. Újabb fél órával később a nő holttestét visszatolták az utasok közé, és letakarták egy takaróval. Amikor a 14 órás menetidejű járat leszállt, arra kértek az utasokat, maradjanak ülve, amíg a mentőszolgálat munkatársai elszállítják a halott nőt.

A Daily Mail Australia megkereste a Qatar Airwayst, hogy kommentálja a történteket, de egyelőre nem reagáltak; korábbi cikkünkben megírtuk, hogy ilyen helyzetekben általában hogyan kell eljárnia a személyzetnek.

Nemrég a British Airways egyik Londonból Nizzába tartó járatán történt egy ennél is hátborzongatóbb eset, amikor csak a leszállás után derült ki, hogy a repülő egyik utasa elhunyt a levegőben.

Azt hitték, csak alszik, de a járat leszállása után kiderült, hogy a repülés közben meghalt
A British Airways személyzete és az utastársai is azt hitték a 73 éves asszonyról, hogy csak pihen. A landolás után azonban már nem tudták felébreszteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik