A következő élő közvetítés része Szinte az összes sérült orosz katona felgyógyul az orosz kormány szerint

Felmérés: Sikeres az orosz állam „külföldi ügynökös” propagandája

Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP
Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Az orosz állami tulajdonú Orosz Közvélemény-kutató Központ (VTSZIOM) új közvélemény-kutatása azt sugallja, hogy a hatóságok sikeresen használják a „külföldi ügynök” megjelölést a közvélemény manipulálására az állam nyugatellenes, háborúpárti narratívája során – olvasható a brit védelmi minisztérium keddi jelentésében.

A VTSZIOM 2023. szeptember 26-án közölte annak a felmérésnek az eredményeit, amely az oroszok „külföldi ügynökként” nyilvántartott személyekhez és szervezetekhez való hozzáállását vizsgálta. A közvélemény-kutató azt állította, hogy a megkérdezettek 61 százaléka a „külföldi ügynököket” olyan „árulóknak” tartja, akik „hazugságokat terjesztenek” Oroszországról.

A jelentés emlékeztet, hogy Oroszország az ukrajnai háború kezdete óta kiszélesítette a külföldi ügynökökre vonatkozó jogszabályokat. Az intézkedések jelentősen leszűkítik az információs teret Oroszországon belül, és egyre nehezebbé teszik bármilyen, a hivatalos irányvonaltól eltérő álláspont megfogalmazását, beleértve a háborúval kapcsolatos ellenvéleményeket is.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik