Nagyvilág

Egy írónő segített a halálsoron ülő gyilkosnak megzsarolni a börtönnővért

Lancaster County Department of Corrections / Taney County Sheriff
Lancaster County Department of Corrections / Taney County Sheriff
Azzal vádolnak egy 55 éves nőt az Egyesült Államokban, hogy segített egy brutális gyilkosságért halálra ítélt férfinak egy csalásban, mely során a 25 ezer dollárt (közel 9 millió forintot) szedtek el egy börtönben dolgozó nővértől.

Azzal vádolják Nebraskában az 55 éves Samantha Al-Rekabit, hogy az ő segítségével csalt ki 25 ezer dollárt egy börtönnővértől Aubrey Trail, a halálraítélt „Tinderes gyilkos” – írja a Daily Beast.

Az ügyben egy fogvatartott tippje alapján indult nyomozás 2021 márciusában, alig három hónappal azelőtt, hogy Trailt halálra ítélték, amiért 2017-ben brutálisan meggyilkolta, majd feldarabolta Sydney Loofe-t, akivel a Tinder tárkereső applikáción keresztül ismerkedett meg.

Aubrey Trail a börtönben egy ottdolgozó nővér bizalmába férkőzött. A kapcsolatuk annyira közvetlenné vált, hogy a nő a megromlott házasságáról is beszélt a férfinak. Trail kihasználta a nő bizalmát: először csak egy mobiltelefont és dohányt csempésztetett be vele a börtönbe, majd sokkal komolyabbra fordította az ügyet.

Közölte a nővérrel, megbízott egy bérgyilkost, hogy végezzen a nő férjével. A nővér megrémült, és kérte Trailt, hogy vonja vissza a megbízást, a férfi azonban azt mondta, ezt csak 25 ezer dollár ellenében tudja megtenni. A nővért Samantha Al-Rekabi kísérte el a bankba, amikor felvette ezt az összeget a nyugdíjszámlájáról.

Al-Rekabi könyvet írt a Loofe-gyilkosságról, így találkozott Traillel a börtönben. Amikor a férfi megzsarolta nővért az állítólagos bérgyilkossal, a nyomozók már lehallgatták a telefont, amit a nővér csempészett be a rácsok mögé. Trail többször is beszélt a telefonon Al-Rekabival, így derült ki, hogy az írónő is részese a zsarolásnak.

A nő az egyik beszélgetés során így fogalmazott:

épp most veszi ki a nyugdíjra megtakarított pénzét, hogy nekünk adja.

Al-Rekabi beismerte a bűnrészességét. Azt mondta, azért segített Trailnek, mert félt, hogy a férfi árthat a börtönben ülő fiának. A nőt zsarolással vádolják, az óvadékát 5 ezer dollárban (közel 1,8 millió forintban) állapította meg a bíróság.

Az írónő közvetítőként is tevékenykedett Trail és a férfi barátnője, Bailey Boswell között. Boswellt 2021 novemberében életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, mert a bíróság szerint bűnrészes volt Loofe meggyilkolásában.

Trail 2019-ben, a saját tárgyalásán egy borotvapenge darabjával elkezdte vagdosni a saját torkát miközben az ordibálta, hogy „Bailey ártatlan, legyetek mind átkozottak!”

Trail, aki arra is megpróbálta rávenni a nővért, hogy csempésszen be neki a börtönbe egy fegyvert, amivel aztán „mindenkit kinyírhat” az elmúlt hónapokban azzal volt elfoglalva, hogy a saját kivégzését sürgesse.

Legutóbb petíciót próbált indítani, amivel arra akarta rávenni a bíróságot, hogy azonnal tűzzék ki a kivégzése időpontját. A bíró szerint azonban Trailnek nem áll jogában megválasztani a halála időpontját.

Kapcsolódó
Nem is az a legrosszabb, ha az ember 22 évet ül ártatlanul a halálsoron
A férfi 14 éve van újra szabadlábon, de szerinte ez sokkal keményebb, mint a halálsoron volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik