A következő élő közvetítés része Zelenszkij: Oroszország az atomerőművekből csinál bombát

Két ember meghalt az éjszakai orosz támadásokban Ukrajnában

ANGELA WEISS / AFP
ANGELA WEISS / AFP

Noha mindeddig egyetlen sérültről lehetett tudni a Lvivben végrehajtott éjszakai orosz dróntámadással összefüggésben, mostanra egy ember meghalt – derül ki a The Guardian háborús hírfolyamából. Azt írják, itt három ipari raktárépületre mértek csapást, és a polgármester szerint az egyikben megtalálták egy ott dolgozó férfi holttestét. A raktárakban ablakokat, háztartási vegyszereket és humanitárius segélyt tároltak.

Az orosz erők az éjszaka Herszont is lőtték. Itt egy rendőr halt bele a támadásba, és két további civil megsebesült egy trolibuszon.

Az ukrán légierő közölte, hogy Oroszország az éj leple alatt összesen harminc drónt és egy Iszkander típusú ballisztikus rakétát indított Ukrajna ellen. A jelentés szerint a drónok zömét, összesen huszonhetet sikerült lelőni.

Moszkva ugyan folyamatosan tagadja, hogy szándékosan ölne civileket vagy pusztítaná a polgári infrastruktúrát, de az ENSZ idén júniusig 7283 civil halálos áldozatot és 13 725 sebesültet regisztrált az ukrán kormány által ellenőrzött területeken.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik