A következő élő közvetítés része Szijjártó Péter: Ezt az egy hetet meg kellene ragadnia a világnak arra, hogy békét teremtsünk Ukrajnában

Az ukrán kormány menesztett hat védelmiminiszter-helyettest

Az ukrán kormány hat védelmiminiszter-helyettes felmentéséről döntött hétfőn, miután a hónap elején új védelmi minisztert neveztek ki – számolt be a Guardian. A kormány nem indokolta az elbocsátásokat.

A posztjukból eltávolítottak között volt Hanna Maljar is, aki gyakran közölt friss híreket Oroszország Ukrajna elleni háborújáról, legutóbb hétfő reggelt. Maljar, aki háborús bűncselekményekre szakosodott ügyvéd, 2021 óta volt védelmiminiszter-helyettes.

Maljart múlt héten bírálták, mert először arról számolt be, hogy az ukrán erők visszafoglaltak egy falut az oroszoktól az ország keleti részén, de később már azt mondta, hogy a jelentése pontatlan volt és a harcok továbbra is dúlnak a falu körül.

Az új tárcavezető, Rusztem Umerov alig két hete van a posztján, a leváltott Olekszij Reznikov helyére érkezett. Reznyikov irányítása alatt a minisztériummal kapcsolatban több korrupciós vád is megjelent a sajtóban, bár maga Reznyikov nem volt érintett egyikben sem.

Umerov hétfőn a Facebookon annyit írt: „Újraindítás. Elkezdtük. Folytatjuk. A minisztérium továbbra is a megszokott módon dolgozik.”

Hanna Maljar
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik