A következő élő közvetítés része Kómába eshetett Kadirov, a rettegett csecsen hadúr

Brit hírszerzés: Súlyos csapás érte az oroszok flottáját a Fekete-tengeren

2023. szeptember 13-án a kora reggeli órákban több rakéta csapódott be az orosz Fekete-tengeri Flotta szevasztopoli haditengerészeti bázisán lévő Szevmorzavod hajógyárba – idézi fel a brit védelmi minisztérium pénteki jelentése. A támadásban a Minszk partraszálló hajót és a Rosztov-na-Donu tengeralattjárót találták el, miközben a szárazdokkokban voltak karbantartás miatt.

Annak ellenére, hogy az orosz védelmi minisztérium igyekezik kisebbíteni a károkat, nyílt forrásból származó bizonyítékok azt mutatják, hogy a Minszk funkcionálisan szinte biztosan megsemmisült, míg a Rosztov valószínűleg katasztrofális károkat szenvedett – állítja a brit hírszerzés.

A Rosztov tengeralattjáró üzemképessé tétele valószínűleg sok évet vesz majd igénybe és több százmillió dollárba kerül majd. Reális esély van arra, hogy a roncsok eltávolításának bonyolultsága miatt a szárazdokkok hosszú hónapokig nem lesznek használhatók, ez pedig jelentős kihívást jelenthet a flotta karbantartásában – tette hozzá a jelentés. A Rosztov elvesztésével a Fekete-tengeri Flotta négy cirkálórakéta-képes tengeralattjárójából egyet elveszített, miközben ezek a tengeralattjárók fontos szerepet játszottak Ukrajna megtámadásába.

https://twitter.com/DefenceHQ/status/1702561444871483780

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik