Nagyvilág

Halálra gázolt egy fiatalt egy rendőrautó Franciaországban, miután a fiú meglépett az igazoltatás elől

Hans Lucas via AFP
Hans Lucas via AFP

Életét vesztette egy 16 éves fiú szerda este, miután motorjával összeütközött egy rendőrautóval a Párizstól nyugatra fekvő Elancourt-ban – közölte a versailles-i ügyészség. A France Inter közrádió értesülése szerint az ütközést megelőzően a tinédzser nem volt hajlandó megállni az őt igazoltatni próbáló rendőröknek. A járőrautó egy ideig távolról követte a motorost, majd megállt, miközben a fiatal nagy sebességgel elhajtott, és egy kereszteződésben összeütközött egy másik rendőrautóval, amely nem vett részt az igazoltatásban.

A balesetben súlyosan megsebesült fiatal kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. Az ügyet a rendőrség felügyeleti szerve, az IGPN vizsgálja. A két rendőrségi járművet vezető rendőröket őrizetbe vették, és az ügyészség járművezető általi szándékos sérülésokozás gyanújával indított eljárást, míg egy másik vizsgálat is indult az igazoltatással szembeni ellenállás miatt. A fiatal halálát a családja is megerősítette.

A csendőrség erősítést küldött a 25 ezer lakosú Elancourt-ba az esetleges zavargások megelőzésére – jelezték rendőrségi források.

Szerda este mintegy száz ember gyülekezett a baleset helyszínén, de a rendőrség arra kérte a helyieket, hogy a feszültség elkerülése érdekében kerüljék a környéket. Csütörtökre virradó éjszaka két járművet gyújtottak fel, és petárdákat dobáltak rendőrökre a közeli Trappes településen.

(MTI)Í

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik