Nagyvilág

Szijjártó Péter: aki békét akar, nyugodtan bízhat Donald Trumpban

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

„Itt az újabb bizonyíték arra, hogy a békét akarók nyugodtan bízhatnak Donald Trumpban, hiszen sok évtized totális kudarcai és eredménytelenségei után az Ábrahám-megállapodások hozták vissza a közel-keleti béke reményét” – írta Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter felidézte, hogy 2020. szeptember 15-én a Fehér Ház kertjében ő volt az egyetlen európai külügyminiszter, amikor Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, valamint Szijjártó „két barátja”, Abdullah bin Zayed Al Nahyan emirátusi és Abdullatif bin Rashid Al Zayani bahreini külügyminiszterek aláírták a kapcsolataik normalizálásáról szóló megállapodást. „A világ nagy része a kétségeit és fenntartásait hangoztatta, mára azonban bebizonyosodott, hogy az Ábrahám-megállapodások igenis működnek” – fogalmazott Szijjártó Péter.

A miniszter elmondta még azt is, hogy hétfőn Izrael megnyitotta nagykövetségét Bahreinben, ami véleménye szerint néhány éve még elég valószínűtlennek tűnt.

Itt az ideje, hogy kifejezzük tiszteletünket bahreini és izraeli barátaink mellett Trump elnök úrnak is. Reméljük, számíthatunk béketeremtő képességeire a jövőben is

– írta a külgazdasági és külügyminiszter.

Kapcsolódó
Orbán Viktor Tucker Carlsonnak: Trump az, aki megmentheti a nyugati világot, és talán az emberiséget is az egész Földön
Az orosz-ukrán háborúról, a nemzetegyesítésről és Trumpról is beszélt a miniszterelnök.
Kapcsolódó
Trump: Magyarország csodálatos emberei szerencsések, hogy övék Orbán Viktor
Trump is meghallgatta az interjút, amit a magyar miniszterelnök Tucker Carlsonnak adott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik