A következő élő közvetítés része Előkerült a Wagnerrel összejátszó orosz tábornok, akit a puccskísérlet után elnyelt a föld

Előkerült Szurovikin tábornok, aki a Wagner-lázadás óta eltűnt a nyilvánosság elől

A BBC arról ír, hogy egy fotó kezdett el terjedni az interneten, amin Szergej Szurovikin látható, az az orosz tábornok, aki a hírek szerint összejátszott Prigozsinékkal a Wagner-csoport lázadása idején, és akit a sikertelen puccskísérlet után elnyelt a föld. A most felbukkanó fotón viszont nagy valószínűséggel ő látható a feleségével, a jelek szerint mindketten jól vannak.

„Szergej Szurovikin tábornok kint van. Élve, egészségesen, otthon, a családjával, Moszkvában. A fotó ma készült” –írta hétfőn a Telegramon a kép mellé egy ismert orosz médiaszemélyiség, Kszenja Szobcsak, bár a BBC egyelőre nem tudta igazolni, hogy a képen tényleg a tábornok látható-e.

Ma már tudható, hogy Szurovikin titokban a Wagner kötelékében állt, a katonai magáncég VIP-tagja volt. Rajta kívül még legalább harminc, magas rangú orosz katonai és hírszerzési tisztviselő személyi nyilvántartási számmal rendelkezett a Wagnernél, vagyis ők is VIP-tagjai voltak a szervezetnek. Szurovikin felesége fontos üzleti partnere volt a Wagner-vezér Jevgenyij Prigozsinnak.

Nemrég az jelent meg a nemzetközi híradásokban, hogy a tábornokot eltávolították  az orosz légierő éléről, a haderőnem főparancsnok átmenetileg Viktor Afzalov vezérezredes lett.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik