A következő élő közvetítés része Húszezer ukrán szenvedett el amputációt a háború kitörése óta

Éjszakai támadást indított Oroszország az izmajili dunai kikötő ellen

Sergii Kharchenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Sergii Kharchenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Két éjszaka alatt már másodszor indított támadást ukrán kikötők ellen Oroszország. Az ukrán hatóságok hétfőn kora hajnalban arra figyelmeztették Izmail lakosait, hogy maradjanak óvóhelyeken.

Oleg Kiper odesszai regionális kormányzó azt állította, hogy az oroszok közel kétórás dróntámadást folytattak a kikötőváros ellen.

Izmajil egyike Ukrajna két nagy gabona-kibocsátó kikötővárosának a Duna déli szakaszán. Az ukrán légierő szerint a drónok a közeli Kili kerületet is célba vették.

Oroszország vasárnap a dunai Reni kikötőjét támadta meg. A moszkvai védelmi minisztérium szerint a drónok az ukrán hadsereg által használt üzemanyagraktárakra mértek csapást.

Oroszország július óta mind gyakrabban támadja az ukrajnai kikötői infrastruktúrát. Ez azzal áll összefüggésben, hogy a háborús agresszor kilépett abból az ENSZ és Törökország által közvetített megállapodásból, amely lehetővé tette Ukrajnának, hogy gabonát exportáljon fekete-tengeri kikötőin keresztül.

A hétfői támadás csak néhány órával előzte meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és török hivatali partnere, Recep Tayyip Erdogan tervezett találkozóját. A török vezető várhatóan a gabonaszállításról szóló megállapodás megújítását szorgalmazza majd.

(The Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik