A következő élő közvetítés része Ukrán tábornok: Áttörtük az első védelmi vonalat, innentől gyorsabb lesz

Ukrán tábornok: Áttörtük az első védelmi vonalat, innentől gyorsabb lesz

Az ukrán erők határozottan áttörték az első orosz védelmi vonalat Zaporizzsja mellett, miután hetekig kínkeservesen tisztították meg az aknáktól a területet. Most pedig gyorsabb haladásra számítanak a második védelmi vonal felé, közölte Olekszandr Tarnavszkij ukrán dandártábornok az Observernek adott interjúban.

Arról is beszélt, hogy az oroszok az energiájuk és eszközeik hatvan százalékát az első védelmi vonalra koncentrálták, és csak húsz-húsz százalékot a másodikra, és a harmadikra, mert nem számítottak arra, hogy Ukrajna áttöri az első védelmi vonalat.

Most már az első és a második vonal között vagyunk.

– mondta Tarnavszkij, aki egyébként tankspecialista, és két hónappal azelőtt nevezték ki a Herszont visszafoglaló csapatok vezetőjévé, hogy a várost vissza is foglalta.

A dandártábornok szerint az ukrán erők most szétterülnek az első védelmi vonal mögött, és megszilárdítják az ellenőrzésüket a terület felett. Arról is beszélt, hogy mostanra képesek elpusztítani azokat az orosz eszközöket, amelyek az orosz katonák visszavonulását fedezik a második vonal mögé.

Az ukrán katonákat hetekig tartotta fenn egy masszív aknamező, amelyet az orosz erők kiépítettek a keleti és déli frontokon. Tarnavszkij szerint az oroszok eddig csak álltak a védvonal mögött, és várták, hogy az ukránok jöjjenek és egyenként leszedjék őket. De most, hogy az akadályt áthatolták, már az oroszoknak is mozogniuk kell, az ukránok pedig újra tankokat használhatnak.

Elmondta, hogy azt látják, Oroszország a front többi részéről és orosz területről is odavezényli a katonáit. De szerinte előbb-utóbb elfogynak a jó katonáik, és akkor még gyorsabban tudnak majd támadni.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik