Nagyvilág

Rendkívüli irtást rendeltek el Párizsban a tigrisszúnyogok miatt

Getty Images
Getty Images

Az egészségügyi hatóságok most először rendeltek el rendkívüli szúnyogirtást Párizsban a tigrisszúnyogok miatt, miközben a betegségeket terjesztő rovar a jelek szerint egyre nagyobb területeket hódít meg Európa északi részén, írja a Guardian.

Csütörtökön hajnalban a francia főváros délkeleti részén lakókat arra kérték, hogy maradjanak otthon, és utcákat is lezártak az irtás idejére.

A lap cikke szerint ilyen jelenetek a trópusi nagyvárosokban megszokottak, de egyre gyakoribbá válhatnak Európában is.

Anne Souyris, Párizs főpolgármester-helyettese azzal nyugtatta a lakosságot, hogy az irtás ugyan a városban első volt, az országban nem, a déli területek ugyanis évek óta küzdenek a tigrisszúnyogokkal..

Az ázsiai tigrisszúnyog felel többek között a Chikungunya-láz, a dengue-láz és a Zika-vírus terjesztéséért. Párizsban az elmúlt napokban két embernél is kimutatták a dengue-lázat.

A tigrisszúnyog miatt hazánkban is pánik tört ki a napokban, de járványveszélyt kiáltani félrevezető az általunk megkérdezett szakértő szerint.

Kapcsolódó
Civilek vették kezükbe a szúnyogirtás ügyét Budafok-Tétényben
Aláírásgyűjtő akciót kezdeményeztek civilek az elviselhetetlennek ítélt szúnyoghelyzet miatt a XXII. kerületben. A polgármester is a katasztrófavédelemhez fordult, még sincs semmilyen garancia rá, hogy rendkívüli irtást rendelnének el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik