A következő élő közvetítés része Nem lesz nemzetközi vizsgálat a Prigozsin-gép lezuhanásának körülményeiről

Tizenkét év börtönnel sújtottak Moszkvában egy ukrán férfit, aki állítólag rakéta-robbanófejjel készült merényletre

Olga MALTSEVA / AFP
Olga MALTSEVA / AFP

Moszkvában tizenkét év börtönnel sújtottak egy ukrán férfit, akit azzal vádoltak, hogy Oroszországban, Brjanszk megyében készült merényletre egy rakéta robbanófejével – közölte szerdán az illetékes moszkvai katonai bíróság.

A tájékoztatás szerint Olekszandr Bobrovickij egy RK-3 Korszar ukrán páncéltörő rakéta robbanófejével tervezett támadást végrehajtani az orosz szállítmányozási vagy termelési infrastruktúra létesítményei ellen.

A bíróság 12 év szabadságvesztésre ítélte Bobrovickijt, amiből négy évet börtönben, nyolc évet pedig szigorított fegyházban kell letöltenie. Halmazati büntetésként 550 ezer rubel (2 millió forint) pénzbírság megfizetésére kötelezték – ismertette a törvényszék. Hozzátette, hogy a férfit Brjanszk megyében fogták el, miután egy rejtekhelyről sikerült megszereznie egy Korszar termobárikus robbanófejét.

A moszkvai bíróság szóvivője szerint az ukrán férfi elismerte bűnösségét, és azt állította, hitt abban, tevékenységével véget vethet a “különleges műveletnek Ukrajnában”. (MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik