Nagyvilág

Indulás előtt törölték a WizzAir járatát, egy repülőnyi ember ragadt Rómában

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Egy repülőnyi ember ragadt Róma Fiumicino repterén, mert nem sokkal az indulás előtt törölték a WizzAir Budapestre tartó járatát – írta a hvg.hu egy olvasó tájékoztatása alapján. Az utas szerint elég nagy volt a káosz, mindenki a pultnál tolongott.

A cikk szerint a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér oldalán is jelezték már, hogy a Rómából eredetileg 22:45-kor érkező, W62342-es járatot törölték. A portállal azt közölte a légitársaság, hogy „az olasz légi irányítás egy technikai meghibásodás miatt részlegesen leállt, és így jelentősen csökkent a kapacitása. Ez a fennakadás az összes Olaszországba járatot üzemeltető légitársaságot egységesen érinti.”

Kiemelték, hogy a WizzAir kénytelen volt az augusztus 28-i Róma-Budapest járatát átütemezni augusztus 29-re. Az olasz légtér irányításáért felelős szervek továbbra is folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán.

Az érintett, a légitársaságnál közvetlenül repülőjegyet vásárló utasokat a WizzAir folyamatosan tájékoztatja SMS-ben és e-mailen a legfrissebb információkról. Ugyanakkor azt kérik azoktól az utasoktól, akik a repülőjegyüket utazási irodán vagy online jegyközvetítőn keresztül vásárolták, hogy ezekhez a szolgáltatókhoz forduljanak további információkért.

A hvg úgy tudja, a WizzAir szállodai elhelyezést kínált az utasainak, és felajánlotta a keddi járatra az átfoglalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik