A következő élő közvetítés része Négyszemközt tárgyalt Novák Katalin és Zelenszkij, öt pontban állapodtak meg

Nem mutatott meredek ereszkedést a radar, mielőtt lezuhant Prigozsin gépe

Anadolu Agency via AFP
Anadolu Agency via AFP

A feltehetően Jevgenyij Prigozsinnal a fedélzetén repülő gép transzponderei helyi idő szerint 18 óra 11 perc után hirtelen már nem szolgáltattak adatot, ez a repülők mozgását figyelő FlightRadar24 adataiból derül ki.

A repülési adatok alapján a Prigozsin tulajdonában lévő Embraer Legacy repülőgép Tver régió felett utazómagasságban tartózkodott már, miután nem sokkal korábban felszállt a moszkvai reptérről, írja a CNN.

Aztán egyszer csak leállt a sebességre és a magasságra vonatkozó adatátvitel a földi kiszolgálóval.

Prigozsin ezzel a járattal utazott rendszeresen a meghiúsult puccs előtt a Wagner főhadiszállásának számító Rosztov-na-Donu városából Moszkvába, Szentpétervárra és Fehéroroszországba is.

Azt egyelőre nem tudni pontosan, hogy mi okozta a gép lezuhanását, erre a FlightRadar24 sem ad magyarázatot, de egyes sajtóértesülések szerint az orosz légvédelem találhatta el.

Meredek ereszkedést egyébként nem mutatott a radar, mielőtt megszakadt a géppel a kapcsolat, ami arra utalhatott volna, hogy a gép meghibásodott.

A repülési adatokból az sem derül ki, hogy hová tartott éppen a repülő, de az orosz hatóságok szerint Szentpétervárra ment volna.

A gépen tízen utaztak, az utaslistán szerepelt Prigozsin is. Bővebben ide kattintva olvashat a történtekről.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik