Nagyvilág

Tizenkét évig tartotta fogva és kínozta feleségét a német férfi

Photo by Jean-Christophe VERHAEGEN / AFP
Photo by Jean-Christophe VERHAEGEN / AFP

Őrizetbe vettek Franciaországban egy német állampolgárságú férfit, aki tizenkét éve fogságban tartotta a feleségét – írja az MTI francia és német hírügynökségi forrásokra hivatkozva. Az ötvevöt éves férfi a francia-német határon fekvő kisvárosban, Forbachban élt szintén német származású feleségével, akit a lakásuk egyik vasráccsal lezárt szobájában tartott rabságban. Az asszonynak valahogyan végül sikerült telefont szereznie, és vasárnap este segítséget kért a wiesbadeni német rendőrségtől.

A német rendőrök azonnal riadóztatták francia kollégáikat, és a férjet a metzi rendőrség akciócsoportjának hétfő hajnalban őrizetbe vette – írta a Le Républicain Lorrain című napilap. Az egyik rendőrségi forrás szerint

az ötvenhárom éves, lesoványodott nőt hétfőn reggel kopaszra nyírt fejjel, ruhátlanul, törött lábakkal és ujjakkal találták meg a lakásban. Az áldozat azt mondta, hogy férje 2011 óta tartotta elzárva a lakásban.

A rendőrség hangsúlyozta, hogy a nyomozás még folyamatban van, az eddigi nyomozati adatok alapján azonban a férj ellen erőszakos fogvatartás, kínzás és nemi erőszak gyanújával emelhetnek vádat.

Az RMC rádióállomás szerint találtak a lakásban egy kínzásra használt padot és egy naplót is, amelyben a férfi dokumentálta a fogvatartás eseményeit ideérve azt is, hogy mikor adott enni a feleségének.

Kiemelt képünkön a házaspár forbachi otthonának ablakai láthatók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik