A következő élő közvetítés része Ukrán elnöki tanácsadó: Orbán azonnal letérdelne Moszkvának

Moszkva bejelentette, hogy barátságtalan országnak minősítették Norvégiát

Volodimir Zelenszkij Hivatalos X / Twitter oldala
Volodimir Zelenszkij Hivatalos X / Twitter oldala

Azt követően, hogy Norvégia kémkedés gyanúja miatt kiutasított az országból 15 orosz diplomatát, Moszkva bejelentette, hogy az északi országot felvették a barátságtalan államok listájára – írta a Guardian a RIA Novosztyi orosz hírügynökség alapján. Innentől kezdve Norvégia moszkvai diplomáciai képviseletének létszámát mérsékelték 27 főre. Korábban tíz norvég diplomatát is kiutasítottak Oroszországból.

Jelenleg ilyen korlátozás van érvényben az Egyesült Államok, Csehország, Görögország, Dánia, Szlovénia, Horvátország és Szlovákia diplomáciai képviseleteivel szemben.

Anniken Huitfeld norvég külügyminiszter a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette: Norvégia nem adott okot arra, hogy barátságtalan magatartással vádolják Oroszországgal szemben, amellyel közös határa van.

„A jelenlegi helyzet Oroszország ukrajnai háborújának következménye. Oroszország maga dönthet a háború befejezéséről. Szomszédos országként mindketten érdekeltek vagyunk a működő diplomáciai kapcsolatokban és a kapcsolattartás csatornáiban, nem utolsósorban nehéz időkben” – fogalmazott a norvég külügyminiszter.

Képünkön az oslói orosz nagykövetség.

ANNIKA BYRDE / NTB / AFP
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik