Nagyvilág

Szállodában csonkítottak meg három hete egy férfit Japánban, most előkerült a levágott feje

The Yomiuri Shimbun via AFP
The Yomiuri Shimbun via AFP

Letartóztattak Japánban egy nőt és a szüleit egy lefejezéses gyilkosság ügyében, ugyanis szapporói lakásukon találták meg az áldozat fejét a bűncselekmény után három héttel – közölte kedden a rendőrség.

Szapporo szórakozónegyedében, egy szállodai fürdőszobában három héttel ezelőtt találtak egy fej nélküli, meztelen holttestet. Az áldozat egy 62 éves férfi. A nyomok egy 29 éves nőhöz és a vele egy lakásban élő szüleihez vezettek. A rendőrség biztonsági kamerák felvétele alapján azonosította a gyanúsított nőt. Hétfőn házkutatás során megtalálták a család lakásában a levágott fejet.

A holttesten elvégzett boncolás alapján az áldozat már halott volt – elvérzett – amikor levágták a fejét. A holttest megcsonkításával 29 éves nőt gyanúsítják, és vele együtt a szüleit is azzal, hogy a levágott fejet rejtegették. A hatóságok közlése szerint a levágott fejen is el fognak végezni egy boncolást. A rendőrség vizsgálja, hogy milyen kapcsolatban állt egymással a fiatal nő és az áldozat, milyen körülmények között halt meg a férfi és ki fejezte le, és miért. A szállodában jellemzően rövid légyott céljára vesznek ki szobákat.

A rendőrség közlése szerint a gyanúsított valószínűleg mentális problémákkal küzd. A helyi média idézte a család szomszédjait, akik szerint a nő gyengén tanult az iskolában, és mindig visszahúzódó természetű volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik