Nagyvilág

Hálálkodó levelet küldött Orbán a román kollégájának a tusványosi beszéde után

Benko Vivien Cher / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda
Benko Vivien Cher / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Levélben mondott köszönetet Marcel Ciolacu román kormányfőnek Orbán Viktor miniszterelnök a napokban lezajlott bukaresti tárgyalásaikért, valamint a tusnádfürdői szabadegyetem zavartalan lebonyolításának biztosításáért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szeretném megköszönni, hogy Bukarestben fogadott. Köszönöm Önnek és a román hatóságoknak, hogy a tusnádfürdői szabadegyetem biztonságát megteremtették, és a mai beszédem békés és zavartalan lebonyolítását lehetővé tették

– írta román kollégájának Orbán Viktor. Hozzátette: a kettejük találkozója során született felvetések végrehajtásában számíthat a támogatására és az együttműködésére.

Mint ismert, a tusványosi rendezvény bejáratánál román nacionalisták tüntettek, Orbán Viktor a nagy érdeklődéssel várt szokásos beszédét azzal kezdte, hogy „román hadakon átvágva érkeztünk ide”. Ráadásul Orbán a román külügytől kapott egy diplomáciai iratot, benne azzal, hogy milyen témákat kerüljön a beszédében, amit meg is említett az előadásában.

Kapcsolódó
Orbán: Jövőre talán már a 2040-ig szóló tervekről beszélhetek
Közvetítés a miniszterelnök tusnádfürdői beszédéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik