Nagyvilág

Vaddisznó a berlini oroszlán, nem keresik tovább

Fabian Sommer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Fabian Sommer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Valószínűleg soha nem fog előkerülni a Berlin elővárosában levideózott oroszlán, merthogy nem oroszlán, hanem vaddisznó, írja a Bild.

Michael Grubert, Kleinmachnow polgármestere a rendőrséggel közösen tartott péntek kora délutáni sajtótájékoztatóján arról beszélt, szakértőkkel elemezték a feltételezett nagymacskáról készült felvételt, az állat alakja viszont egy vaddisznóéra hasonlít.

Erre onnan jöttek rá, hogy a videón látható állatnak íves a háta és lefelé tartja a fejét, ami a vaddisznókra jellemző, az oroszlánokra egyáltalán nem. Az állat emellett éppen földbe ás a videón, amit egy nagymacska szintén nem csinál. Ráadásul az erős megvilágításra sem reagált, egy szökött oroszlánt viszont ez felzaklatott volna. És még a farka is tipikusan vaddisznós.

A polgármester hozzátette, a videót nem manipulálták, de mostanra szinte biztos, hogy azon nem egy oroszlán szerepelt.

Bejelentette, hogy nem keresik tovább az oroszlánt, a lakosság nincs veszélyben, oroszlánnak nyomát sem látták az aktív kutatómunka során.

Az eredeti észlelés környékén egyébként székletmintát és szőrt is találtak, ezt laborba küldték, aminek eredménye holnapra várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik