Nagyvilág

Nyoma sincs a berlini oroszlánnak

Fabian Sommer / Picture Alliance / Getty Images
Fabian Sommer / Picture Alliance / Getty Images

Továbbra sincs nyoma a Berlin elővárosában látott szökött oroszlánnak, írja a Bild.

Michael Grubert, Kleinmachnow polgármestere a sajtónak elmondta, éjszakára felfüggesztették a keresését, de pénteken reggel 7 órakor újraindították azt.

A lakossági figyelmeztetés továbbra is érvényben van, arra kérték a lakosokat, hogy ne hagyják el az otthonaikat lehetőség szerint. A városvezető ugyanakkor kijelentette,

nem mehet ez így napokig.

A rendőrséghez szerdáról csütörtökre virradó éjszaka futott be egy hívás egy állítólagos oroszlánról, amiről videó is készült. A felvétel állítólag valódi, de egyetlen közeli állatkertből és cirkuszból sem hiányzik nagymacska. Ez még önmagában nem jelent semmit, mert illegálisan is tarthatták valahol.

Pénteken már 120 rendőrrel keresik tovább a lakott övezetben szokatlan látványnak számító állatot. Velük tartanak tapasztalt szakértők is, akik az oroszlán nyomát felismerhetik. A kutatóegységnél altatólövedék is van, ha arra szükség lenne.

A berlini rendőrség csütörtökön késő este azt közölte a Twitter-oldalán, hogy valakik oroszlánbőgést hallottak az erdőben, de az észlelés helyén nem találtak az állatra utaló nyomokat.

Daniel Keip rendőrségi szóvivő korábban elmondta, nyaranként hallani olyan híreket, hogy krokodilok úszkálnak tavakban, amikről aztán kiderül, hogy csak nagy méretű kacsák. Ebben az esetben viszont az oroszlán létezése bizonyított.

Michel Rogall, egy közeli cirkusz igazgatója viszont mégsem annyira biztos ebben, ő arról beszélt a Tagesspiegel című lapnak, hogy

ha ez egy oroszlán, akkor megeszem a kalapomat.

Derk Ehlert, aki magát a berlini vadvilág szakértőjének titulálta a Bild cikkében, szintén szkeptikus, mondván az állat nyomát legalább ott meg kellett volna találnia rendőrségnek, ahol levideózták, de nem látni semmit. Kijelentette: egy oroszlán csak úgy nem tűnik el.

Kapcsolódó
Azt hitték, oroszlán bujkál a bokorban – meglepődtek, mikor kiderült az igazság
Azért jobb az elővigyázatosság, figyelmeztettek a vadőrök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik