Nagyvilág

Vegán aktivisták festékkel öntötték le a Walmart milliárdos örökösnőjének szuperjachtját

Újabb festékkel megtámogatott állásfoglalásról számoltak be a külföldi lapok, ám ezúttal a festmények helyett egy szuperjacht volt a célpont, a vegán aktivisták igyekeztek ilyen módon figyelmet irányítani követeléseikre.

A Daily Mail számolt be arról, hogy a Futuro Vegetal nevű aktivistacsoport vörös és sötétzöld festékkel fújták le Nancy Walton Laurie, a Walmart egyik örökösének hajóját. A Kaos nevű szuperjacht – amely 300 millió dollárt, azaz majdnem százmilliárd forintot ér – mellé a You Consume Others Suffer, azaz te fogyasztasz, mások szenvednek feliratot feszítették ki. A spanyol aktivistacsoport közösségi oldalán azt írta, „az egyetlen ok, amiért továbbra is fenntartunk egy olyan gazdasági rendszert, amely ökoszociális összeomláshoz vezet az, hogy fenntartsuk ennek a kis kiváltságos osztálynak a kiváltságait.” A protestálók közül kettőt letartóztattak a kiérkező rendőrök. Nem ez volt az első akciójuk, nemrég magángépeket fújtak le Ibizán.

A hajó tulajdonosa az amerikai üzletláncot alapító James Walton lánya, egyúttal a cég egyik örököse is, vagyona megközelítőleg 7,7 milliárd dollár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik