Nagyvilág

Lezárták a nyomozást a Fehér Házban talált kokain ügyében

Brendan Smialowski / AFP
Brendan Smialowski / AFP

A titkosszolgálat lezárta a nyomozást a Fehér Házban talált kokain ügyében, melynek eredményeképp nem sikerült gyanúsítottat azonosítani – írja a CNN.

Ahogy arról a 24.hu is beszámolt, július elején ki kellett üríteni a Washington DC-ben található Fehér Ház turisták által is látogatható nyugati szárnyát, miután a titkosszolgálat munkatársai egy rutinellenőrzés során gyanús fehér port találtak az épületben. Az anyag megvizsgálása után az is kiderült, hogy nem valamilyen biológiai fegyvert, csupán kokaint találtak.

A nyugati szárny a Fehér Ház egy nagy, többszintes része, amely az Egyesült Államok elnökének irodáit tartalmazza, beleértve az Ovális Irodát is. Itt található továbbá az alelnök, a Fehér Ház kabinetfőnöke, a sajtótitkár és több száz más munkatárs irodája, akiknek hozzáférése van.

A nyomozók átfésülték a biztonsági rendszereket, és több száz személyt azonosítottak, akik a zacskó megtalálása előtti napokon jártak a nyugati szárnyban, de gyanúsítottat nem találtak. Az FBI laboratóriumi vizsgálata során megfelelő számú DNS-t és ujjlenyomatot sem találtak a csomagoláson.

A zacskóban kevesebb, mint egy gramm kokaint találtak.

Az üggyel kapcsolatban a visszatérésére készülő Donald Trump is előállt a maga elméletével:

Kapcsolódó
Trump szerint Bidenék kokainoztak a Fehér Házban
A volt elnök másik tippje az ellene vádat emelő különleges ügyész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik