Élet-Stílus

Ismeretlen fehér por miatt kellett kiüríteni a Fehér Házat, majd kiderült, hogy csak kokaint találtak

Nicolas Economou / NurPhoto / AFP
Nicolas Economou / NurPhoto / AFP
Egy rutinellenőrzés során került elő a gyanús por egy olyan fiókból, amit a mobiltelefonjuk tárolására szoktak használni az intézmény munkatársai ás vendégei.

Vasárnap este ki kellett üríteni a Washington DC-ben található Fehér Ház turisták által is látogatható nyugati szárnyát, miután a titkosszolgálat munkatársai egy rutinellenőrzés során gyanús fehér port találtak az épületben. Majd az anyag megvizsgálása után az is kiderült, hogy nem valamilyen biológiai fegyver volt, csupán kokain – írja a BBC.

A titkosszolgálat emberei azonnal értesítették a tűzoltókat, akik az előzetes vizsgálat alapján jutottak arra, hogy kábítószert találtak az épületben. A titkosszolgálat szóvivője azonban a BBC kérdésére nem akart nyilatkozni a fehér por természetéről – így a Washinton Post azon értesülését sem erősítette meg, hogy kokainról van szó. Az anyagot vizsgálatoknak vetik alá, és azt is szeretnék kideríteni, hogy hogyan került az Egyesült Államok elnökének és a hivatalának is otthont adó épületbe.

A CBS News közben rendvédelmi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a nagy port kavaró fehér fehér port olyan szekrény fiókjában találták meg, amelyet a személyzet és vendégek rendszeresen használ a mobiltelefonjaik tárolására.

A kokain az ellenőrzött anyagokról szóló törvény szerint a II. jegyzékben szereplő kábítószer, ami azt jelenti, hogy az amerikai kábítószer-ellenőrzési hivatal szerint nagy visszaélési potenciállal rendelkezik.

A nyugati szárny a Fehér Ház egy nagy, többszintes része, amely az Egyesült Államok elnökének irodáit tartalmazza, beleértve az Ovális Irodát is. Itt található továbbá az alelnök, a Fehér Ház kabinetfőnöke, a sajtótitkár és több száz más munkatárs irodája, akiknek hozzáférése van.

A fehér por megtalálásakor Joe Biden elnök és családja nem voltak az épületben, mivel éppen a Camp Davidben található elnöki rezidencia vendégszeretetét élvezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik