A következő élő közvetítés része Megszólalt Putyin

Orosz jelentés az ukrán veszteségekről

Handout / RUSSIAN PRESIDENTIAL PRESS OFFICE / AFP
Handout / RUSSIAN PRESIDENTIAL PRESS OFFICE / AFP

Az ukrán fegyveres erők a hétvégén Limannál is próbálkoztak támadással a korábban ostromlott frontszakaszok, Donyeck körzete, a donyecki régió déli része és Zaporizzsja mellett – derült ki az orosz védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov altábornagy által vasárnap ismertetett hadijelentésből.

A tábornok szerint az ukrán erők Donyeck körzetében, Artyomovszknál (Bahmutnál) tíz ukrán támadást vertek vissza, Karsznohorivkánál, Andrijivkánál, Pervomajszkénél pedig további négyet. Az ukrán fél ezekben a kísérletekben összesen mintegy 430 katonát veszített, valamint egyebek között 11 gyalogsági harcjárművet és egy lőszerraktárt.

Limannál az ukrán hadsereg négy támadását hárították el, megölve mintegy 130 katonát és megsemmisítve egyebek között két páncélozott harcjárművet. Konasenkov szerint az ukrán fél a donyecki régió déli részén és Zaporizzsja megyében több mint 170 embert, egy harckocsit, négy páncélozott harcjárművet és egy lőszerraktárt veszített. Az érintkezési vonal egyéb részein elesett ukrán katonák számát mintegy 75-ben nevezte meg és beszámolt két további megsemmisített lőszerraktárról is.

Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről, köztük Donyeckből, Horlivkából és Luhanszkból jelentettek ukrán tüzérségi csapást vasárnap a helyi hatóságok.

SVITLANA HORIEVA / ANADOLU AGENCY / AFP
Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik