Nagyvilág

Kórházba került egy lány, mert félórára kiküldték a forró erkélyre

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
A sürgősségire kellett szállítani egy 11 éves lányt azt követően, hogy a szociális alkalmazottak kiküldték őt a felforrósodott erkélyre – számolt be róla a TV Noviny tudósítása nyomán a parameter.sk.

Az eset valahol Szlovákiában történt, az azonban nem derült ki a riportból, hogy melyik városban. Egy felügyeleti joggal kapcsolatos meghallgatást tartottak a szociális dolgozók: az apát kiküldték a lakásból, amíg a gyerekeket meghallgatták, így ő csak azután tudta meg, mi történt odabent, miután a szociális alkalmazottak távoztak.

Az egyik munkatárs déli 12 óra körül az erkélyre küldte kolléganőjét a 11 éves lánnyal, ahol közvetlen napsütésnek voltak kitéve, óriási volt a forróság. Mintegy fél órát tartózkodtak ott víz nélkül, és hiába mondta a nőnek, hogy nem érzi jól magát, azt válaszolta neki, hogy még nem mehetnek be, mivel testvérével még nem beszéltek meg mindent.

Miután a szociális dolgozók távoztak, a lány fej- és gyomorfájdalmakra kezdett panaszkodni, édesapja ezért azonnal a sürgősségire sietett vele. Ott a gyereknél hőhatás utáni fáradtságot állapítottak meg, ezért infúziót adtak neki, estére pedig hazaengedték.

Július Hodosy a Pozsonyi Egyetemi Kórház sürgősségi osztályának vezetője a csatornával közölte, hogy túlságosan nagy a hősokk a felforrósodott és a klimatizált helyiségek között, fokozatos alkalmazkodás nélkül pedig az ember könnyen összeeshet – a gyerekeknél ez rövidebb időn belül is bekövetkezhet.

(parameter.sk)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik