Alberto PIZZOLI / AFP
Nagyvilág

Megint kórházba került Ferenc pápa, de ki is jött

Ferenc pápát kedden 10 óra 40 perc körül a római Gemelli kórházba szállították kivizsgálásra – írja meg nem nevezett forrásokra hivatkozva az olasz állami ANSA hírügynökség. A források szerint ezúttal azonban csak igen rövid időt töltött ott: 11:20 körül már haza is indult, és 11:40 körül ért vissza a Vatikánba. A vizsgálat eredményéről nem közöltek részleteket.

A szentatya márciusban több napot betegeskedett, miután hörgőgyulladás miatt kórházba kellett szállítani. Akkor három nappal később ki is engedték a Vatikánhoz közel Gemelli Kórházból. Az egyházfő ezt a tőle megszokott fanyar humorral úgy kommentálta a rá várakozó híveknek:

Még élek!

Két hete pénteken elmaradt szokásos pénteki audienciája is, mivel az egyházfő a Vatikán közlése szerint belázasodott. Matteo Bruni vatikáni szóvivő a Reuters kérdésére akkor nem közölt további részleteket a nyolcvanhat éves római katolikus egyházfő egészségi állapotáról.

Ferenc pápa több mint egy éve térdproblémákkal küzd, és bár emiatt többször jelent meg kerekesszékben a nyilvánosság előtt, mind ez idáig nem egyezett bele a műtétbe. Az operáció elutasítását azzal indokolta, hogy szervezete nem reagált jól az altatásra a korábbi műtét idején.

A pápa december elmondta, hogy már előkészítette lemondólevelét arra az esetre, ha egészségügyi okok miatt többé nem lenne képes ellátni feladatait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!