Nagyvilág

Rossz ház előtt álltak meg, lelőtték a fiatal nőt

Vádat emeltek egy New York államban élő férfi ellen, aki rálőtt egy, a kocsifelhajtóján megálló autóra – írja a CNN. A jármű egyik utasa, egy fiatal nő életét vesztette.

A 65 éves Kevin Monahant gyilkossággal, gondatlan veszélyeztetéssel és tárgyi bizonyítékkal való visszaéléssel vádolják, a férfi szerdai óvadéki tárgyalásán ártatlannak vallotta magát. Jelenleg rendőri őrizet alatt áll.

A férfi ügyvédje vitatta a helyi seriff beszámolóját, és azt állította, több jármű is nagy sebességgel érkezett meg védence felhajtójára. Monahannek legközelebb júliusban kell megjelennie a bíróságon, a tárgyalás szeptemberben kezdődhet.

Fran Polito / Getty Images

A férfi múlt hónapban lőtt rá az autóra, amelynek sofőrje egy barátja házát keresve, véletlenül állt meg Monahan otthona előtt.

A járműben a sofőr mellett három utas ült, a 20 éves Kaylin Gillis életét vesztette.

Az autót egy másik kocsi is kísérte.

„Azt hittük, a megfelelő címen vagyunk” – nyilatkozta Blake Walsh, az áldozat párja, aki az autót vezette. Mint elmondta, nem volt térerejük, ezért nem jöttek rá egyből, hogy rossz helyen járnak. Monahan akkor támadt rájuk, amikor elindultak volna.

Az áldozat apja, Andy Gillis lányát okos, szerető, fiatal nőnek írta le, aki tengerbiológus vagy állatorvos akart lenni. „Kaylin igazságot érdemel” – nyilatkozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik