Eva Marie UZCATEGUI / AFP
Nagyvilág

Elon Muskkal az oldalán jelenti be indulását az elnöki székért Trump első számú kihívója

Ron DeSantis floridai kormányzó a Twitter vezérigazgatójával, Elon Muskkal folytatott megbeszélésen jelenti be, hogy elindul a 2024-es amerikai elnökválasztáson – írja három, a tervhez közel álló forrásra hivatkozva az NBC News.

Musk és DeSantis keleti idő szerint szerda 18 órakor (magyar idő szerint éjfélkor) a Twitter Spaces platformon közvetíti a beszélgetést. A moderátor David Sacks technológiai vállalkozó lesz, aki Musk bizalmasa és DeSantis támogatója.

A lap értesülése szerint ugyanezen az estén a kampány egy bemutatkozó videót is publikál, majd DeSantis a Memorial Day ünnepnap után bele is vág a kampányba, és felkeresi az első államokat. Az adománygyűjtők május 24-e és 26-a között Miamiban a Four Seasons szállodában gyűlnek össze, hogy eligazítást kapjanak a kampánystábtól.

A Reuters szerint a Wall Street Journal konferenciáján Musk megerősítette, hogy ott lesz az eseményen, de azt cáfolta, hogy beállna DeSantis mögé. – Jelenleg nem tervezek támogatni egy jelöltet sem – mondta Musk.

Az NBC megjegyzi: a jó kapcsolat Muskkal lökést adhat DeSantisnak, hiszen a milliárdos bemutatja őt a hatalmas követői táborának – beleértve a 140 milliós Twitter-követőit – , akik előtt hitelesítheti a republikánus kormányzót. Ugyanakkor a közös bejelentés tehernek is bizonyulhat, ha DeSantisról elvonják a figyelmet Musk közelmúltbeli, ellentmondásos kijelentései.

Tavaly novemberben DeSantis magabiztosan nyerte meg a floridai kormányzói címet, azóta pedig folyamatosan növekszik az ismertsége a republikánusok és az adományozók körében. Az elemzők éppen ezért őt tartják Donald Trump első számú kihívójának a republikánus elnökjelöltségért folyó küzdelemben.

A floridai kormányzót, aki az elmúlt években több politikai döntésével is látványosan a magyar kormány példáját követte, az alábbi cikkünkben mutattuk be:

Kapcsolódó
Orbán floridai követője lehet a Republikánus Párt ásza
Ron DeSantis aláírta az abortusztörvény szigorítását és nekiment a Disney-nek, 2024-ben pedig Donald Trump kihívója lehet az elnökjelöltségért folytatott harcban.

Ajánlott videó