A következő élő közvetítés része Újabb szankciók jönnek Oroszország ellen

Szankciókat kijátszó, több száz újabb céget és magánszemélyt tett szankciós listára az USA

Vyacheslav Madiyevskyy / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vyacheslav Madiyevskyy / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az Egyesült Államok több száz orosz vállalatot és magánszemélyt szankcionált legújabb bejelentése szerint. A bejelentés olyan cégek és kutatóintézeteket érint, amelyek részt vesznek az oroszországi energetikai beruházásokban. Ide tartoznak azok is, amelyek az Északi-sarkvidék erőforrásait használják – derül ki az AFP híradásából.

Eszerint az USA a Liechtensteinben, Indiában, Finnországban, Észtországban és Hollandiában, a korlátozás alá eső technológiák beszerzését segítő, titokban működő hálózatokat, valamint a Svájcból és az Egyesült Arab Emírségekből működtetett orosz pénzügyi hálózatokat is megregulázza.

Azokat a vállalatokat is célba vették, amelyek olyan alkatrészeket szállítanak, amikre az orosz Orlan felderítő drón gyártásához van szükség. Ezek között egy kínai cég is van.

Így összesen mintegy háromszáz személy, vállalat, intézmény, hajó és repülőgép került az amerikai pénzügyminisztérium és a külügyminisztérium feketelistáira- Ezek állítólag szankciót sértő tevékenységet folytattak.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik