Nagyvilág

46 év után azonosították egy hírhedt sorozatgyilkos áldozatát

Egy 46 éve megölt georgiai nő maradványaiban azonosították a legtöbb emberrel végző amerikai sorozatgyilkos egy áldozatát – jelentette be csütörtökön a Georgia állambeli Bibb megyei seriff hivatala.

Samuel Little saját bevallása szerint 93 nőt ölt meg 1970 és 2005 között, főleg Floridában és Dél-Kaliforniában. A 2020-ban, nyolcvanévesen a börtönben elhunyt férfit úgy ismerik, mint a legtöbb emberrel végző sorozatgyilkost az Egyesült Államok történetében.

A seriff közleménye szerint a közelmúltig „Maconi Ismeretlen Nőként” azonosított, maconi illetőségű Yvonne Pless 20 éves volt, amikor gyilkosa 1977-ben végzett vele.

A sorozatgyilkos 2018-ban vallotta be két maconi nő megölését, vallomása két döglött ügyet segített megoldani Georgia államban. Az egyik áldozat, az 1982-ben meggyilkolt Fredonia Smith személyazonosságát már ismerték, Yvonne Pless kilétét azonban csak tavaly azonosították igazságügyi genealógiai vizsgálatok alapján.

A georgiai hatóságok szerint a 2020-ban elhunyt sorozatgyilkos áldozatai közül nyolcan voltak georgiai lakosok, és az államban találták meg egy tennessee-i nő holttestét is.

2021-ben sikerült azonosítani Little egy másik áldozatát is: Clara Birdlong holttestét még 1977 decemberében találták meg vadászok Jackson megyében, Mississippi államban egy építkezésen egy autópálya közelében. A hatóságok az idők során számos arcrekonstrukciót és számítógépes modellt létrehoztak az azonosítás érdekében, mindhiába, végül DNS-vizsgálat segítségével találták meg a rokonait.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik