Nagyvilág

Negyven év után azonosították egy sorozatgyilkos áldozatát

Bob Chamberlin / Los Angeles Times via Getty Images
Bob Chamberlin / Los Angeles Times via Getty Images

Negyvennégy év után azonosították a hatóságok az USA legtöbb áldozatot szedő sorozatgyilkosának egyik lehetséges áldozatát. A Samuel Little néven ismert férfi országszerte közel száz gyilkosságot ismert el.

Az NBC News azt írja, a hatóságok kedden végül sikeresen azonosították Clara Birdlong földi maradványait. A női áldozat holttestét még 1977 decemberében találták meg vadászok Jackson megyében, Mississippi államban egy építkezésen egy autópálya közelében. Az alacsony termetű fekete nő különös ismertetőjegye volt az aranyból készült elülső fogpótlása. A mindeddig ismeretlen holttest a gyilkosságot követő harmadik vagy negyedik hónapban került elő – írja a lap a megyei serifhivatal tájékoztatása alapján.

A hatóságok az idők során számos arcrekonstrukciót és számítógépes modellt létrehoztak az azonosítás érdekében, mindhiába. Az áttörést végül az hozta el, hogy a Mississippi hatóságok szerződést kötöttek egy texasi DNS-kutatólaborral. Az itt elvégzett vizsgálatok alapján az áldozatot sikerült összekötni unokatestvérével, aki elvezette a nyomozókat 93 éves nagymamájához.

Egy másik unokatestvér még januárban elmondta a nyomozóknak, hogy Birdlong 1933 -ban született, és az 1970-es évek környékén tűnt el. Augusztusban egy nő, aki emlékezett Birdlongra, azt mondta a hatóságoknak, hogy az áldozat a 70-es években hagyta el Leflore megyét egy afrikai férfival.

Samuel Little, aki december végén, 80 éves korában halt meg, több életfogytiglani börtönbüntetést is kapott miután bevallotta, hogy 1970 és 2005 között kilencvenhárom nőt ölt meg országszerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik