A következő élő közvetítés része Gyászhét lesz Ungváron, hét kárpátaljai katona meghalt

Prigozsin tagadja, hogy alkudozott volna az ukrán hírszerzéssel

Roman Chop / MTI / AP
Roman Chop / MTI / AP

Tagadja az orosz Wagner-magánhadsereg vezetője, hogy alkut ajánlott volna az ukrán kormánynak, mely szerit felfedi az orosz csapatok lokációját, ha cserébe visszavonják az ukránok a csapataikat Bahmut térségéből. Jevgenyij Prigozsin arra a Washington Postban megjelent információra reagált, amely kiszivárgott amerikai hírszerzési információkra állította ezt.

 Prigozsin a sajtószolgálatán keresztül hangüzenetben „nonszensznek” minősítette a vádakat, és arra célozgatott, hogy az orosz üzleti és politikai elit tagjai szerveztek ellene támadást.

Az orosz zsoldoscsoport alapítója azt is cáfolta, hogy találkozott volna Kirillo Budanovval, az ukrán katonai hírszerzés vezetőjével a lap által meg nem nevezett afrikai országban. Azt mondta, az ukrajnai konfliktus kezdete óta nem is járt Afrikában, azt pedig nevetségesnek nevezte, hogy telefonon egyeztetett volna az ukrán hírszerzéssel.

A Washington Post korábban arról írt, hogy Prigozsin titkos kapcsolatot ápolt az ukrán hírszerzéssel, amely a telefonhívásokon kívül személyes találkozókat is jelentett.

(Reuters)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik