A következő élő közvetítés része Gyászhét lesz Ungváron, hét kárpátaljai katona meghalt

Elnézést kért a német labdarúgó-szövetség alelnöke, amiért Zelenszkij látogatásakor arról posztolt, hogy egy hajdani ukrán színész miatt zárják le Berlint

Ukrán elnökség / Handout / ANADOLU AGENCY / AFP
Ukrán elnökség / Handout / ANADOLU AGENCY / AFP

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) alelnöke, Hermann Winkler hétfőn bocsánatot kért az egyik Facebook-posztjáért, amelyben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétvégi berlini látogatásán élcelődött.

Az ukrán államfő európai körútján sorra látogatja meg az Ukrajnát támogató országok vezetőit, hogy új fegyverek szállítása mellett lobbizzon. Vasárnap a német kancellárral tárgyalt Berlinben, miután Olaf Scholz 2,7 milliárd eurós, légvédelmi rendszerekből és páncélosokból álló katonai segélyt ígért az ukrán államfőnek.

Winklert azonban feldühítette Zelenszkij látogatása: a közösségi oldalán az útlezárásokra és más biztonsági korlátozásokra panaszkodott, mondván, szerencse, hogy „legalább a szovjet emlékmű a Treptower Parkban egyelőre még áll”. Hozzátette: a német fővárost „egy volt ukrán színész látogatása miatt” zárták le.

Winkler azóta törölte a posztját és bocsánatot kért.

A DFB közleményében tűrhetetlennek és sértőnek nevezte a szervezet alelnökének megjegyzéseit.

Winkler, aki jelenleg a német ifjúsági labdarúgásért felel a múltban már tett hasonló, ellentmondásos kijelentéseket: 2014-ben, a Krím-félsziget megszállását követően Európai Parlamenti képviselőként a Moszkvával szembeni szankciók ellen érvelt.

(The Guardian/Deutsche Welle)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik