A következő élő közvetítés része Zelenszkijt fogadta Ferenc pápa a Vatikánban

Orosz lap: Csernyihivet bombázta volna a szombaton lelőtt két orosz vadászgép

Alberto PIZZOLI / AFP
Alberto PIZZOLI / AFP

A Kommerszant című orosz hírportál is beszámolt arról a hivatalos források által még meg nem erősített hírről, miszerint két orosz vadászgépet és két katonai helikoptert lőttek le szombaton az ukrán határ közelében.

A Kommerszant szerint a Szu-34-es vadászbombázó, a Szu-35-ös vadászgép és a két Mi-8-as helikopter egy rajtaütő csapatot alkotott, és szinte egyszerre lőtték le őket egy rajtaütés során az északkelet-ukrajnai Brjanszk térségében.

Az előzetes adatok szerint a vadászgépek rakéta- és bombatámadást hajtottak volna végre az ukrajnai Csernyihiv régióban lévő célpontok ellen, írta a lap, a helikopterek pedig a vadászgépeket támogatták volna, többek között azzal, hogy felvették volna a bombázók legénységét, ha lelövik őket.

A TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint egy orosz Szu-34-es harci repülőgép zuhant le abban a térségben, de az okot nem részletezte. Idézték a mentőszolgálat egyik tisztviselőjét is, aki szerint egy helikopter motortűz miatt zuhant le. A TASZSZ ugyanakkor nem tett említést a Szu-35-ösről vagy egy második helikopterről – írja a Guardian.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik