Nagyvilág

Kiadják az Egyesült Államoknak a férfit, aki utoljára láthatta a 2005-ben eltűnt Natalee Holloway-t

Kiadják az Amerikai Egyesült Államoknak Joran van der Sloot holland állampolgárt, aki egyike volt az utolsóknak, akik élve látták a 2005-ben Aruba szigetén eltűnt Natalee Holloway-t, derül ki a család által a CNN-hez eljuttatott közleményéből.

Ebben emlékeztetnek, az akkor 18 éves lány 2005 májusában Birminghamből utazott Arubába iskolatársaival a középiskola befejezését követően, hogy kieresszék a gőzt, de soha nem tért haza.

Holloway-t 2005. május 30-án látták utoljára, amint hajnalban van der Sloot és két másik férfi társaságában elhagyott egy szórakozóhelyet.

Holttestét sosem találták meg és senki nem vádoltak meg az eltűnése ügyében. 2012-ben egy alabamai bíróság halottnak nyilvánította a nőt.

Van der Sloot ellen korábban más ügyekben csalás és zsarolás miatt emeltek vádat. 2012-ben 28 év börtönbüntetésre ítélték Peruban, amiért limai hotelszobájában megölte az akkor 21 éves Stephany Flores-t.

Kypros/Getty Images

Perunak van kiadatási egyezménye az USA-val, és korábban bele is egyezte van der Sloot kiadatásába, de csak azután, hogy letöltötte a börtönbüntetését. Ennek értelmében 2038-ig kellett volna várniuk az amerikaiaknak, de most Daniel Maurate Romero perui igazságügyi miniszter szerdai közleményében jelezte, a kormány végül belement az átmeneti kiadatásba.

Kapcsolódó
Ma sem tudni, mi történt a tizenhét éve rejtélyesen eltűnt diáklánnyal
A paradicsomi Aruba neve tizenhét évvel ezelőtt összeforrt egy amerikai lány rejtélyes eltűnésével. A lány sorsáról azóta sem tudni semmit, a kis sziget pedig még mindig szenved attól, hogy sokan egy ilyen szörnyű ügy miatt ismerik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik