Nagyvilág

Sanders: Az, hogy Orbánt mutatják fel példának, megmutatja, milyen messzire jutottak a republikánusok

A globalizált gazdaságban azt láthatjuk, hogy a vidéki emberek életminősége jelentősen csökken. A városiaké nem feltételenül, de a vidékieké igen. Szerintem a progresszívek felelőssége az, hogy ez ellen küzdjünk. Azt látom, hogy Európában és az Egyesült Államokban is gyakori, hogy az emberek megfeledkeznek arról a fájdalomról, amit ezek az emberek éreznek, aztán jönnek a demagógok és felszívják a szavazataikat.

– mondta Bernie Sanders korábbi amerikai elnökjelölt a Partizánnak adott interjújában arra, hogy miért lehetett sikeres Orbán Viktor a gazdasági válság utáni választásokon. Sanders szerint ez a gyakorlatban a Trumpizmus.

Sanders szerint a világban mindenhol jelentős vagyoni különbségeket látunk, és ezzel valamit kezdeni kell. A kérdés az, hogy tudunk-e olyan gazdaságot csinálni, ami mindenki számára jó. Ez a legfontosabb kérdés. A másik ügy pedig Sanders szerint az, hogy az amerikaiak reálbérei nem emelkedtek az elmúlt 50 évben.

Sanders szerint Orbán gondolkodásának van hatása a Republikánus Pártra, és számára megdöbbentő is volt, hogy konzervatív amerikaiak elutaztak Magyarországra, hogy leróják a tiszteletüket egy antidemokratikus vezető előtt, amit elég szerencsétlennek tart.

Az, hogy a mi országunkban egy antidemokratikus vezetőt mutatnak fel példának, mutatja, milyen messzire mentek a republikánus politikusok-

– mondta Sanders.

A politikus azt üzente a tüntetőknek, akik jobb bérekért és jobb állami szolgáltatásokért tüntetnek, hogy ne adják fel a harcot. A társadalomnak szerinte mindenki helyzetén javítani kellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik