Nagyvilág

Lövöldözés volt egy texasi bevásárlóközpontban, legalább kilenc halott

Stewart F. House / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Stewart F. House / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
A fegyveres férfi mindenkire lőtt, válogatás nélkül.

Egy felfegyverzett férfi kezdett lövöldözni egy texasi bevásárlóközpontban szombaton a Dallashoz közeli Allenben. A támadásnak nyolc halálos áldozata van, és heten megsérültek, majd a rendőrség magát a támadót is lelőtte, aki szintén meghalt – írja a Guardian. Egy neten keringő videófelvételen látszik is, ahogy a férfi egyből lőni kezd a járókelőkre, amint kiszáll az autójából a parkolóban. Több mint három tucat lövés hallatszik a videón.

A mintegy százezer lakosú Allen rendőrfőnöke, Jonathan Boyd elmondta, hogy a helyszínen hét áldozat halt meg az elkövetővel együtt, kilenc sebesültet pedig kórházba vittek, de közülük később ketten meghaltak. Három további áldozat kritikus állapotban volt szombat éjjel, négynek pedig stabil az állapota. Szemtanúk szerint gyerekek is voltak az áldozatok között. Egy helyi rendőr épp a környéken járt valami egész más ügyben, mikor értesült a lövöldözésről, ő ment a helyszínre, ahol semlegesítette az elkövetőt, majd hívta a mentőket.

A Fehér Ház arról tájékoztatott, hogy Joe Bident tájékoztatták az eset részleteiről, az alleni rendőrségnek pedig felajánlották segítségüket. Texas republikánus kormányzója, Greg Abbott aki aláírt egy fegyvertartási szabályok lazítását hozó törvényt, „elmondhatatlan tragédiának” nevezte a történteket.

Az efféle tömegmészárlások nagyon elterjedtté váltak az Egyesült Államokban, idén ez már a 198-dik volt, ami a Gun Violence Archive adatbázisa szerint a legmagasabb szám 2016 óta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik