Nagyvilág

Novák Katalint is meghívták III. Károly koronázására

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Május 6-án, szombaton hivatalosan is királlyá koronázzák III. Károlyt, aki édesanyjától, a szeptemberben elhunyt II. Erzsébet királynőtől örökölte meg a brit trónt. A koronázásra a világ minden részéről hivatalosak a különböző hírességek és a vezető politikusok, mára pedig az is hivatalos lett, hogy Magyarországot Novák Katalin köztársasági elnök fogja képviselni a ceremónián.

Az államfő egy Facebook- bejegyzésben tette közzé a királyi családtól kapott meghívóját, melyet így kommentált:

„Elfogadva őfelsége III. Károly király és Kamilla királyné meghívását, pénteken Londonba utazom, hogy részt vegyek a királyi pár koronázásán a westminsteri apátságban. Szeretném így is kifejezni a királyi pár iránti nagyrabecsülésemet, és tovább erősíteni Magyarország és az Egyesült Királyság közötti szövetségi kapcsolatot.”

Amint arról már korábban írtunk, az egybegyűlteket a legkülönfélébb előadók és produkciók fogják szórakoztatni a koronázási szertartás előtt. A hírek szerint Tom Cruise és Andrea Bocelli mellett szerepet kap majd Bear Grylls, a Take That, Pete Tong és a windsori kastélyban elszállásolt Katy Perry is, de a tervek szerint Micimackónak is szánnak majd valamilyen szerepet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik