A következő élő közvetítés része Tucatnyi orosz rakétát leszedett az ukrán légvédelem

Nagyvárost lőttek az oroszok rakétákkal

Dimitar DILKOFF / AFP
Dimitar DILKOFF / AFP

A mai támadások során hét rakétát lőttek a kelet-ukrajnai Pavlohradra az oroszok, összegezte a régió vezetője, Szerhij Liszak. „Néhányat elfogtak”, mondta, de más rakéták célt értek, köztük egy ipari létesítményt, ahol emiatt tűz ütött ki, és egy lakónegyedet, ahol 19 társasház, 25 ház, hat iskola és öt üzlet sérült meg.

A régióban a város mellett három másik területet is ért rakétamtámadás, amelyekben szintén sérültek meg lakóépületek, iskolák.

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője hétfőn azt közölte, hogy „csoportos rakétacsapást hajtott végre nagy hatótávolságú, precíziós irányítású légi- és tengeri fegyverekkel az ukrán védelmi ipar létesítményei ellen… minden kijelölt létesítményre lecsaptak”.

A támadás Ukrajna elektromosáram-hálózatára is kiterjedt, helyreállítása több napba telik, mondta a felelős ukrán miniszter. Herszonban 20 ezer ember maradt áram nélkül, illetve most még meg nem határozott számban a dnyipropetrovszki régióban, benne a háború előtt csaknem egymillió lakosú Dnyipróval.

(Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik