Nagyvilág

Azt állította a szektavezér, hogy aki halálra éhezteti magát, hamarabb jut a mennybe

Getty Images (illusztráció)
Getty Images (illusztráció)

Négy ember halála miatt nyomoz a kenyai rendőrség: az elhunytak vélhetően halálra éheztették magukat egy szektavezér tanácsára, számol be a BBC. A Makenzie Nthenge nevű lelki vezető állítólag azzal vette rá követőit a lassú öngyilkosságra, hogy azt mondta nekik: aki halálra éhezteti magát, az gyorsan a mennybe jut.

Kenya Kilifi nevű partvidékén a rendőrség egy füles hatására kezdett vizsgálódni a szekta körül, melynek tizenöt súlyos állapotban lévő tagját vitték kórházba, közülük négyen már a szállítást sem élték túl. A rendőrség emellett talált a közelben egy tömegsírt is harmincegy holttesttel, amit szintén elkezdtek megvizsgálni.

Nthenge ellen múlt hónapban indult eljárás két gyerek halálával kapcsolatban, akiknek a szülei szintén a férfi Jó Hír Nemzetközi Egyház nevű szektájához csatlakoztak. A férfi ártatlannak vallotta magát, és óvadék ellenében távozhatott, jelenleg nem is tudják, hol van. Az elhunytak kilétét nem hozták nyilvánosságra, tudható viszont, hogy egy tinédzser követő még mindig kritikus állapotban van, annyira lesoványodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik