Nagyvilág

„Az 56-os szabadságharcosok leszármazottjai határozottan elutasítanak minden külső nyomást” – reagált az orosz nagykövetség az amerikai szankciókra

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A budapesti orosz nagykövetség hivatalos Telegram-csatornáján kommentálta a hazánkat sújtó amerikai szankciókat – írja a Mandiner. A bejegyzésben kifejtik, hogy „az elmúlt évek amerikai politikája nem más, mint a tárgyalási hajlandóság hiányának megnyilvánulása, ennek következtében pedig a diplomácia szankciókkal való helyettesítése”.

A bejelentést tekintélyelvű külpolitika demonstrációnak tartják, amely szerintük egyetlen célt szolgál: megmutatni, ki a főnök, és mi történhet, ha valaki nem mer engedelmeskedni neki.

De az 56-os szabadságharcosok leszármazottjai határozottan elutasítanak minden külső nyomást, és ezt egész történelmük során jól bizonyították

– olvasható a bejegyzésben, amelyben azt is kifejtik: több diplomáciára és kevesebb diktátumra van szükség.

Szerdán David Pressman amerikai nagykövet sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Laszlóczki Imre, a Nemzetközi Beruházási Bank alelnöke is felkerült az Egyesült Államok hivatalos szankciós listájára.

Kapcsolódó
Az orosz „kémbank” magyar alelnöke is felkerült az amerikai szankciós listára
A Nemzetközi Beruházási Bank három vezetője és maga az intézmény is felkerült a listára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik