Nagyvilág

Egymillió adag vakcinát szállít Magyarország Nicaraguának

MTI
MTI

Magyarország egymillió adag koronavírus-oltóanyagot szállít Nicaraguának a világjárvánnyal szembeni védekezés erősítése érdekében, ami a valaha volt legnagyobb vakcinaadomány hazánk történetében – jelentette be szerda reggel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy szerencsére vannak a világnak olyan térségei, ilyen Európa és benne Magyarország is, ahol már elmondhatjuk, hogy a világjárványon vagy legalábbis annak a legaktívabb, a legnehezebb részén már túl vagyunk. Ugyanakkor van számos olyan ország, amely számára még mindig komoly kihívást jelent a koronavírus kezelése, ahol még mindig problémát jelent, hogy nem áll rendelkezésre elegendő oltóanyag.

Hogyha egy-egy ilyen országban vírusgócpont alakul ki, akkor, sajnos, reális lehet a veszélye annak, hogy egy újabb, nagyobb világszintű terjedés megindul. Mivel mi időben léptünk, s megfelelő mennyiségű oltóanyagot vásároltunk, rendelkezésünkre áll most is egy nagyobb mennyiségű oltóanyag, ezért tudunk segíteni abban, hogy a világ különböző pontjain megakadályozzuk a világjárvány újrakitörését

– mondta Szijjártó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik