Nagyvilág

Terrortámadás történt Tel-Avivban

Oren Ziv / AFP
Oren Ziv / AFP
Egy ember meghalt, hatan pedig megsebesültek, miután rövid időn belül két terrortámadás is történt.

A Jerusalem Post cikke szerint egy férfi hajtott Tel-Aviv sétányainak egyikére, majd tüzet nyitott az ott tartózkodó civilekre. Egy másik helyszínen elütni próbálták a gyalogosokat. A rendőrök ártalmatlanították az elkövetőt. Legalább hat civil sérült meg a támadásban, őket kórházba szállították. Közülük négyen izraeli állampolgárok, ketten turisták. Az első információk szerint turista volt az a férfi is, aki életét veszítette.

Nem sokkal a gyilkosság után Benjamin Netanyahu miniszterelnök bejelentette, hogy elrendelte a tartalékosok mozgosítását.

Izraelben mind nagyobb a feszültség, a hadsereg korábban csapást mért libanoni és a Gázai-övezetben föllelhető célpontokra, állításuk szerint a Hamasz „0terrorista-infrastruktúráját”. A szervezet vezetése viszont azt jelezte, nem nézik majd ölbe tett kézzel „a cionista agressziót”. Közben már Erdogan török elnök aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy eszkalálódik a helyzet a palesztin erők és Izrael között, s kijelentette, meg kell előzni a helyzet súlyosbodását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik