Nagyvilág europoli

Navracsics: Az EU-s pénzek hiánya miatt nem biztos, hogy 2030-ig az unió öt legélhetőbb országa közé tartozunk majd

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A kormány eredeti célja az volt, hogy hazánk az Európai Unió öt legélhetőbb tagállama közé tartozzon 2030-ra, de akár mégis el kell halasztani a cél teljesítését, mert nem jön az uniós pénz egyelőre, mondta a Telex tudósítása szerint Navracsics Tibor.

A „Magyarország jövő időben” című konferencián részt vett Karácsony Gergely főpolgármester és számos ország nagykövete is.

A területfejlesztési miniszter beszédét azzal kezdte, hogy noha óva intették attól, hogy a konferencián aktuálpolitikáról beszéljen, azért annyit mondana, hogy az előbb elmondottakat úgy is lehet értékelni, miszerint az unió megakadályozza, hogy Magyarország az unió öt legélhetőbb tagállama közé tartozzon 2030-ra.

De természetesen én nem gondolom így

– fogalmazott.

Navracsics beszlt arról is, hogy miközben az ország keleti része kezd kiürülni, a nagyvárosokból is egyre többen települnek ki az agglomerációba. Elmondása szerint a keleti, dél-keleti térségek viszonylag dinamikusan zárkóznak felfelé, „főleg az uniós pénzeknek és a kormány politikájának köszönhetően”.

A boldogság-indexben „nem vagyunk olyan rosszak, mint ahogy gondolkodunk magunkról, bár lehetnénk jobbak is”, értékelt.

Kapcsolódó
EU-pénzek: Navracsics Tibor szerint nem gond a csúszás, ami nem is csúszás
A miniszter szerint minden Brüsszel tudtával, támogatásával történt. Idén biztos megjönnek az első uniós források. Ő abban bízik, hogy az év első felében. 
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik