Élő Nagyvilág

Az oroszok két évig is folytathatják a háborút a litvánok szerint

Sergei SUPINSKY / AFP
Sergei SUPINSKY / AFP

Hétfői közvetítésünket itt olvashatják vissza.

Klicsko: Teljesen helyreállt Kijev áramellátása

Az ukrán fővárosban teljesen helyreállították az áramellátást a csütörtök hajnali heves orosz rakétatámadás után – közölte Vitalij Klicsko kijevi polgármester. Még folyik a távhőszolgáltatás helyreállítása, jelenleg a távfűtött házaknak 30 százalékában még nincs fűtés, de a szolgáltató cégek azt ígérik, hogy egy napon belül minden háztartásban helyreállítják – tette hozzá.

Kijev több kerületét is érte a rakétatámadás, és legkevesebb két ember megsérült. Csütörtökre a rendkívüli áramszünet miatt a fővárosiak 40 százaléka maradt áramszolgáltatás nélkül – emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Szerhij Szuhomlin, a Kijevtől nyugatra fekvő Zsitomir megyeszékhely város polgármestere sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az orosz légitámadás miatt a település lakóinak délután még mindig mintegy a fele volt áramszolgáltatás nélkül. A város energetikai infrastruktúráját iráni gyártmányú, Sahid típusú önmegsemmisítő drónokkal támadta Oroszország.

A következmények meglehetősen súlyosak Zsitomirban, az áramszünet miatt már reggel nem volt víz a lakásokban. A létfontosságú infrastrukturális épületek egy részénél generátorokkal fejlesztünk áramot. Ezek a víziközművek, a hő- és kommunális létesítmények.

A városvezető megerősítette, hogy az elektromos közösségi közlekedés nem működik a városban. Ezekben a viszonylatokban is dízelhajtású buszokat közlekedtetnek, de nincs belőlük elég.

Denisz Smihal miniszterelnök a Telegramon azt írta, hogy a csütörtök hajnali orosz rakétatámadás következtében Ukrajna nyolc régiójában károsodtak az áramtermelő és -elosztó létesítmények, de összeségében az ukrajnai energetikai rendszer működőképes maradt. Egyes területeken átmeneti áramkimaradás előfordulhat, de a szakemberek folyamatosan dolgoznak a hibák kijavításán.

Füstfelhő egy infrastrukturális létesítmény fölött a Kijev Holoszijevszkij kerületében az Ukrajna elleni orosz tömeges rakétatámadás idején, 2023. március 9-én.

(MTI)

Hamis légiriadó volt Moszkva megyében

Moszkva megye több tévé- és rádióadóján hangzott el szándékosan hamis légiriadó-figyelmeztetés, a rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint ez szerverek feltörése miatt történt. Hasonló figyelmeztetések hangzottak el a nap folyamán Voronyezs megyében is.

A tárca szerint február utolsó napján hasonló hamis légiriadó volt az Urálban és a Krímben, valamint a moszkvai és a voronyezsi régióban. Február 22-én Kazanyban, Belgorodban, Ufában, Moszkva megyében, Novoszibirszkben volt hasonló incidens.

Az elmúlt hetekben Tulában, Krasznodarban, Kazanyban, Leningrád megyében, Szaratovban , Jekatyerinburgan fordult elő hasonló eset. A Gazprom-Media egy alholdingjának sajtószolgálata az RBK gazdasági lapnak azt állította, hogy a hackelés a műholdas szolgáltató infrastruktúrájában történt.

(MTI)

A litvánok szerint Moszkvának van elég erőforrása arra, hogy akár két évig folytassa a háborút

Oroszországnak elegendő erőforrás áll a rendelkezésére ahhoz, hogy akár még két évig folytassa háborúját Ukrajnában – jelentette ki a litván katonai hírszerzés vezetője csütörtökön.

Az Oroszország rendelkezésére álló erőforrások elegendőek ahhoz, hogy a jelenlegi ütemben még két évig folytassa a háborút,

szögezte le Elegijus Paulavicius vilniusi sajtótájékoztatóján, amelyen a hírszerzés éves jelentését ismertette. Hozzátette, hogy ez a stratégiai tartalékokra, a felszerelésekre, a lőszerekre és a páncélozott járművekre egyaránt vonatkozik. Úgy vélte: az, hogy Moszkva mennyi ideig képes háborút vívni, az orosz hadsereget támogató országoktól, Irántól és Észak-Koreától is függ.

Paulavicius beszámolója szerint a jelentésben az is szerepel, hogy a litván hírszerzés úgy ítéli meg: Vlagyimir Putyin orosz elnök jelenlegi kormányzatának a „legvalószínűbb alternatívája egy másik tekintélyelvű rezsim”.

(MTI)

A háborús szankciókról egyeztetett Orbán egy osztrák politikussal

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke csütörtökön a Karmelita kolostorban tárgyalt Herbert Kickllel, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökével, frakcióvezetőjével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Egyetértettek abban, hogy egyre nagyobb az ukrajnai háború eszkalációjának veszélye, ezért minden lehetséges fórumon fel kell szólalni az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások érdekében. A Brüsszel által kierőszakolt háborús szankciók ráadásul példátlan áremelkedéseket hoztak Európában. Ha béke lenne, és megszűnnének a szankciók, az infláció is azonnal lemenne – szögezték le.

A Fidesz és az Osztrák Szabadságpárt elnöke üdvözölte Ausztria és Magyarország stratégiai együttműködését az illegális migráció elleni küzdelemben. Sürgették az Európai Bizottságot, hogy végre tegyen megfelelő lépéseket a külső EU-határok védelméért, és pénzzel járuljon hozzá a tagállamok által felhúzott kerítések építéséhez és fenntartásához – ismertette Havasi Bertalan.

Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Herbert Kicklt, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökét, frakcióvezetõjét a Karmelita kolostorban 2023. március 9-én.

A Kreml nem hiszi, hogy egy „ukránbarát Dr. Genya” robbantott az Északi Áramlatnál

A Kreml nem hiszi el, hogy ukránbarát magánszemélyek állhattak az Északi Áramlat gázvezetékek elleni robbantások mögött, mert ilyenre csak kevés különleges szolgálat képes – mondta Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön újságíróknak nyilatkozva.

Peszkov az Austin Powers kémparódiára utalva reagált az amerikai és a német sajtóban megjelent értesülésekre, amelyek szerint egy titokzatos ukránbarát oligarcha állhatott a csővezetékek elleni merényletek mögött, jegyzi meg az MTI.

Ami pedig az állítólagos ukránbarát Dr. Genyát illeti, aki mindezt megszervezte: ez nehezen hihető, ez egy nagyon bonyolult feladat volt, amelyet csak egy jól kiképzett különleges állami szolgálat tudott volna végrehajtani, amilyenből a világon nem sok van,

mondta. Peszkov összeesküvést vélt felfedezni amögött is, hogy a különböző országokban „szinkronban jelentek meg” a médiajelentések arról, hogy ki állhatott a támadás mögött. „Láthatjuk, hogy az angolszászok, akikről kezdettől fogva beszélünk, nagy hűhót keltenek. Nyilvánvalóan sok minden kínos nekik a németekkel szemben ezzel a terrortámadással kapcsolatban” – mondta.

Gyors és átlátható nyomozást követelve hangsúlyozta, hogy a bűncselekmény kitervelőit és elkövetőit azonosítani kell, „mert ez túl veszélyes precedens a kritikus nemzetközi energetikai infrastruktúra elleni terrortámadások elkövetése tekintetében”. Mint mondta, nem szabad hagyni, hogy másodlagos verziókra és hipotézisre tereljék a figyelmet.

Emlékeztetett rá, hogy a köztudatba közvetlenül a robbantások után azt a szerinte „abszurd híresztelést” vetették be, hogy a merénylet mögött a gázvezetékprojekt főrészvényese, Oroszország állhatott. A narratíva feladását Peszkov annak jeleként értelmezte, hogy Nyugaton „maradtak még csírái a józan észnek”.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy csütörtöki moszkvai sajtóértekezletén kifogásolta, hogy António Guterres ENSZ-főtitkár és világszervezet többi munkatársa kitér a válasz elől a robbantások ügyében, mindeközben „nagyon megkérdőjelezhető” aktivitást mutat például az orosz erők által megszállva tartott zaporizzsjai atomerőmű körüli történések értékelése és alakítása ügyében. Ő is sürgette a pártatlan vizsgálatot, valamint az elkövetők és a felbujtók felelősségre vonását.

„Az pedig, hogy egyesek a nyugati titkosszolgálatokra hivatkozva próbálják megmagyarázni, hogy mindez valami ukrán oligarcha műve, egyszerűen azok számára kínos, akik a kontroll alatt tartott nyugati médián keresztül erőltetnek egy ilyen verziót” – mondta Lavrov.

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese hollywoodi porhintésnek és

Quentin Tarantino rendező szintjét messze alulmúló, ostoba amerikai propagandának

minősítette a csővezeték felrobbantására vonatkozó sajtóhíreket. Felhívta a figyelmet arra, hogy az üggyel foglalkozó nyugati sajtóorgánumok azt akarják sulykolni, hogy az állítólagos ukránbarát csoportosulásnak, amely a merényletért feleős, sem Kijevhez, sem az Európai Unióhoz, sem az amerikai kormányhoz nincsen semmi köze.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a Telegram-csatornáján ironikusan megjegyezte: nem csodálkozna, ha nyugati tényfeltárások arra az eredményre jutnának, hogy a csővezetéket egy olyan katonai búvárdelfin hajtotta végre, amely a Krímből Ukrajnába szökött át. Liz Truss volt brit külügyminiszter és miniszterelnök Oroszországban anekdotikussá vált földrajzi tévedéseire utalva azt írta, hogy ebben az esetben nyilvánvalóvá válna az angolszászok bűnrészessége, mert Truss korábban azt állította, hogy összeköttetés van a Fekete- és a Balti-tenger között.

Zaharova úgy vélekedett, hogy Washington és London továbbra is az „irányított kiszivárogtatások” eszközéhez folyamodik, mint például Szergej Szrkripal volt orosz elhárító tiszt és lánya, valamint Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus – Zaharova megfogalmazása szerint „állítólagos” – megmérgezése ügyében. Megjegyezte, hogy talán az észak-európai országok sajtója még nem csatlakozott a narratíva hirdetéséhez, mert az ottani sajtó eddig ennél magasabb elvárásoknak kívánt megfelelni.

Bahmut megtartása egyre fontosabb - mondja a szárazföldi erők parancsnoka

Egyre fontosabb, hogy az ukrán védők megtartsák Bahmut városát a donyecki régióban – jelentette ki csütörtökön Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka.

A város védelmének minden egyes napja lehetővé teszi számunkra, hogy időt nyerjünk a tartalékosok felkészítésére, és felkészüljünk a jövőbeli támadó hadműveletekre. Ezzel egyidejűleg a csatákban az ellenség elveszíti a legfelkészültebb és leginkább harcra kész csapatainak egy részét, beleértve a Wagner zsoldoscsoport rohamosztagait

– magyarázta a parancsnok.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden arra figyelmeztetett, hogy Bahmut elfoglalása megnyitja az utat Oroszország előtt a donyecki régió más települései felé, ezért védik az ukrán erők továbbra is a várost. Azt azonban nem szabad megengedni, hogy az orosz csapatok bekerítsék őket.

(MTI)

Újra rákötötték az energiahálózatra a zaporizzsjai erőművet

A Zaporizzsja atomerőművet csütörtökön újra csatlakoztatták Ukrajna energiahálózatához – írja az Ukrenergo ukrán hálózatüzemeltető tájékoztatása alapján a Guardian. Korábban az ukrán állami atomenergiacég, az  Energoatom azt közölte, hogy az oroszok által megszállt erőmű áramellátása megszűnt a csütörtök hajnali légitámadások következtében.

Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség vezetője felháborodva jegyezte meg, hogy ez volt a hatodik ilyen alkalom Európa legnagyobb atomerőművében, hozzátéve, hogy ez nem mehet így tovább, mert egy nap nem leszünk ilyen szerencsések és bekövetkezik a katasztrófa.

Lettországban az ittas vezetők lefoglalt autóit Ukrajnának adományozzák

Lettországban idén elkezdték lefoglalni a súlyosan ittas vezetők autóit, és mivel a hatóságokhoz került járművek százai miatt megteltek a raktárak, úgy döntöttek, hogy ezeket a járműveket elküldik az ukrán hadseregnek és kórházaknak. A Reuters brit hírügynökség csütörtöki beszámolója szerint szerdán hét ilyen autót raktak fel egy pótkocsira és indítottak útnak Ukrajnába.

Az 1,9 millió lakosú balti országban két hónap alatt kétszáz autót foglaltak le azoktól a járművezetőktől, akiknél 0,15 százalék feletti véralkoholszintet mértek. A rendőrség szerint tavaly 4300 sofőrt értek tetten határérték feletti alkoholszinttel.

Reinis Poznaks, a Twitter Convoy nevű civilszervezet alapítója, akit a kormány azzal bízott meg, hogy szállítsa a járműveket Ukrajnába, azt mondta, nagyon ijesztő a felismerés, hogy milyen sok ittas ember vezet autót.

Poznaks szerint a kéttucatnyi elkobzott autó, amelyeket az állam az ígéretek szerint hetente átadna neki, próbára teszi a nagyrészt önkéntes alapon működő vállalkozás kapacitását. Mint hangsúlyozta: a járműveket nem tudják olyan gyorsan eladni, mint amilyen gyorsan isznak az emberek. Ezért született az az ötlet, hogy elküldjék a lefoglalt autókat Ukrajnába.

A Twitter Convoy vállalkozás már mintegy 1200 járművet szállított Ukrajnába az orosz támadás tavaly februári kezdete óta, miután a szervezet adománykérésre szólított fel internetes közösségi oldalán. Tavaly 2 millió eurót (760 millió forint) gyűjtöttek össze járművásárlásra, felújításra és logisztikára.

Arvils Aseradens lett pénzügyminiszter elmondta, a kormányt a civilszervezet sikere ösztönözte arra, hogy felhagyjon a járművek elárverezésével. Mint kifejtette: „gyakorlatilag bármire készek vagyunk, hogy támogassuk az ukránokat”.

(MTI)

Összeállt az Ukrajnának szánt Leopard-század

Lengyel, kanadai, norvég és spanyol hozzájárulással összeállt az első, Leopard 2A4 német gyártmányú harckocsikból álló, Ukrajnának szánt század – közölte csütörtökön Mariusz Blaszczak lengyel kormányfő-helyettes, nemzetvédelmi miniszter.

Blaszczak a sajtóértekezletén tudatta: Ukrajnába csütörtökön érkezett meg újabb tíz páncélozott harckocsi, amelyek átadását a lengyel hadsereg állományából a hét elején jelentette be.

Befejeztük az harckocsikat kezelő ukrán katonák kiképzését is, és elértük, hogy összeállt az egész, a Leopard 2A4-esekből álló század

– jelentette ki.

Mint részletezte, az összesen 14, Lengyelország által küldött Leopard mellett még 8 kanadai, 8 norvégiai és 6-10 spanyol Leopard 2A4-est szállítanak Ukrajnának “nagyon rövid időn belül”.

A tárcavezető megerősítette: Lengyelországban megkezdődött az Ukrajnába szállítandó Leopard tankok javításával és szervizelésével foglalkozó központ megalakítása. A lengyel fél arra is kész, hogy – Németországgal együttműködve -, újraindítsa a Leopard tankok alkatrészeinek 20 évvel ezelőtt leállított gyártását – tette hozzá. Újságírói kérdésre Blaszczak megerősítette, amit Andrzej Duda lengyel elnök szerdán, a CNN International amerikai televíziónak mondott: Lengyelország kész a légierőiben szolgáló Mig29-es szovjet típusú vadászgépeket is átadni Ukrajnának.

Az oroszok szerint a Brajnszk megyében elkövetett terrortámadásra válaszoltak a légicsapásokkal

Nagyszabású precíziós irányítású fegyverekkel, köztük Kinzsal hiperszonikus rakétákkal végrehajtott megtorló csapást hajtott végre ukrajnai célpontok ellen az orosz hadsereg, válaszul a Brajnszk megyében elkövetett terrortámadásra, jelentette be csütörtökön Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

A tábornok szerint a légi, tengeri és földi indítású fegyverek Ukrajna katonai infrastruktúrájának, védelmi és ipari komplexumainak kulcsfontosságú elemeit, valamint az ezeket támogató energetikai létesítményeket találták el.

Konasenkov szerint a csapás elérte célját, és minden kijelölt létesítményt eltalált, megzavarva az ukrán fegyveres erők tartalékosainak átcsoportosítását, és a külföldi fegyverek vasúti szállítását.

(MTI)

Három halálos áldozat Herszonban

Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke közölte: Herszon városában három halálos áldozata van az éjjeli rakétatámadásoknak. Az egyik találat a városban egy tömegközlekedési megállót ért, írja a Guardian.

Az ukrán külügyminiszter orosz barbárságnak nevezte az éjjeli csapáshullámot

Oroszország az éjszaka folyamán nagyszabású rakéta- és dróntámadást indított Ukrajna ellen, ami emberéleteket követelt és kárt okozott a polgári infrastruktúrában. Katonai cél nem volt, csak orosz barbárság. Eljön a nap, amikor Putyint és társait egy különleges bíróság fogja felelősségre vonni

– írta Twitter bejegyzésében Dmitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere a mai orosz légicsapásokra reagálva.

Zelenszkij: Nehéz éjszaka volt

Volodimir Zelenszkij Telegramon reagált az éjjeli támadásokra, „ez egy nehéz éjszaka volt”, fogalmazott. Az ukrán elnök többek közt azt írta, az energiaellátó létesítmények helyreállítása folyamatban van, addig is minden régióban korlátozásokat vezettek be.

A tájékoztatása szerint Oroszország összesen 81 rakétát lőtt ki éjjel Ukrajnára.

Újabb Bahmut melletti települést foglalhatott el a Wagner-csoport

Az orosz erők ellenőrzése alá került a Bahmuttól északnyugatra fekvő Dubovo-Vaszilivka község – állítja Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoshadsereg vezére.

Az ostromlott Bahmut közlekedési csomópont, amelynek fontos szerepe van a Donyec-medencében harcoló ukrán csapatok ellátásában.

A RIA Novosztyi című orosz propagandatermék orosz katonai forrásra hivatkozva az írta csütörtökön, hogy az orosz fegyveres erők megvetették a lábukat Krasznohorivka település külterületén, ahonnan az ukrán tüzérség rendszeresen lövi Donyecket.

Az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió hatóságai közölték, hogy az ukrán tüzérség az elmúlt nap folyamán 17 alkalommal nyitott tüzet a területre, 93 lövedéket lőttek ki három településre. Donyeckben hét civil, köztük két gyermek megsebesült. Volnovahára csütörtökre virradóra hat HIMARS-rakétát lőttek ki. Egyebek között találat ért egy autóbuszdepót, ahol egy járművezető életét vesztette, egy másik megsebesült.

(MTI)

Már öt halott Lvivben

A város kormányzója Telegramon jelentette be, hogy egy ötödik személy is életét vesztette az éjjeli légicsapásokban. Az ötödik áldozat egy 1963-ban született férfi, holttestét a romok alatt találták meg.

(Guardian)

Négy halálos áldozat Lvivben

Az egyik legnyugatibb ukrajnai településen, Lvivben négy ember meghalt az orosz légicsapásokban a helyi regionális államigazgatás vezetője szerint. Makszim Kozickij Telegramon arról számolt be, hogy négy órán át tartott a légi riadó a városban éjjel, majd egy rakéta becsapódását követően tűz ütött ki. Az áldozatok, két nő és két férfi, otthonukban hunytak el, miután eltalálta házukat egy rakéta.

Kozickij szerint lehetnek még emberek a romok alatt. Az alábbi videó a helyszínen készült:

(Guardian)

Zelenszkij elmondta, miért nem tárgyal Putyinnal

Nincs olyan körülmény, amely lehetővé teszi, hogy az Oroszországi Föderáció elnökével tárgyaljunk, mivel egyszerűen nem tartja be a szavát. A legkevésbé sem bízunk benne

– árulta el a CNN kérdésére Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Aláhúzta: „boldogan visszatérnek a diplomáciai eszközökhöz”, miután Oroszország kivonult Ukrajnából.

Az államfő a személyes életéről is szót ejtett:

A lányom beiratkozott az egyetemre, a fiam pedig Ukrajnában tanul egy iskolában. Mindketten Ukrajnában vannak. Nagyon hasonlítanak a többi ukrán gyerekhez. Szirénákkal együtt élünk.

Zelenszkij azt is elmondta, hogy azért nem adják fel Bahmutot, mert a város elvesztése megnyitná az utat az oroszoknak a Donbasz többi része felé.

A kijevi lakosság közel fele maradt fűtés nélkül

Kijev polgármestere, Vitalij Klitschko megerősítette, hogy egy hőerőművet ért találat Kijevben, miután az ukrán főváros lakóinak 40 százaléka fűtés nélkül maradt. Kijevben jelenleg 4°C van.

A rakétatámadás után a vészhelyzeti áramkimaradások miatt jelenleg a fővárosi fogyasztók 40 százaléka fűtés nélkül maradt. A vízellátás zavartalanul üzemel

– közölte a Telegramon.

(The Guardian)

A zaporizzsjai atomerőmű újra áldozatul esett

A rakétatámadások következtében megszakadt a kapcsolat a zaporizzsjai atomerőmű és az ukrán villamosenergia-hálózat között, írja a Guardian. Tavaly augusztusban már történt hasonló, akkor több mint két hétbe telt az ellátás helyreállítása.

Veszélyhelyzeti áramszünet lépett életbe Kijev, Dnyipropetrovszk, Donyeck és Odessza megyében

Megelőző jelleggel veszélyhelyzeti áramkimaradásokat alkalmaznak Kijev, Dnyipropetrovszk, Donyeck és Odessza megyében – közölte az állami áramszolgáltató.

Reggelt. Az ellenséges támadás miatt vészhelyzeti áramszüneteket alkalmazunk. Ahogyan arra mindannyian emlékeznek, ez egy preventív intézkedés

– fogalmazott Szerhij Kovalenko, a Jaszno vezérigazgatója.

Vitalij Klicsko, kijevi polgármester szerint a fővárosiak 15 százaléka maradt áram nélkül. A nyugat-ukrajnai Zsitomir városának polgármestere arról tájékoztatott, hogy a ma reggeli csapások következtében a település lakossága vízellátás nélkül maradt.

(Al Jazeera/The Guardian)

Három hete nem volt hasonló támadássorozat

Három hete ez az első ilyen léptékű támadás az ukrán infrastruktúra létesítményei ellen, emlékeztet a Sky News. Ukrán tisztviselők szerint azonban lakóépületeket is eltaláltak támadások, nem csak energetikai létesítményeket.

Hőerőművet is eltaláltak a fővárosban

A Times újságírója tett közzé egy videót Twitteren, amin az látható, hogy füst száll fel egy kijevi hőerőműből. Közben a főváros polgármestere szerint Kijevben két áldozata van a támadásoknak, ám egyelőre nem világos, sérültekre vagy halálos áldozatokra értette mindezt Vitalij Klicsko.

Újra célpont Kijev

A Kyiv Independent tudósítása szerint Kijevben újabb hangos robbanást is lehetett hallani hajnalban, miután Vitalij Klicsko polgármester korábban Telegramon jelezte, hogy a főváros központi negyedében is robbanások voltak.

Támadások Harkivtól Odesszáig

Ukrajna-szerte rakétákat lőtt ki Oroszország az éjjel, a támadások érintették az északi Harkivot, a délen található Odesszát és a nyugaton lévő Zsitomir városát is, írja a BBC. Harkivban és Odesszában lakóépületeket és energietikai létesítményeket is eltaláltak a támadások, több helyen áramszünet van. Az eddigi hírek szerint személyi sérülés nem történt.

Olvasói sztorik